DANSKE POLUGE: Hansen i Gidsel tri puta zaredom u "Ol-Star" timu za 12 meseci! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 DANSKE POLUGE: Hansen i Gidsel tri puta zaredom u „Ol-Star“ timu za 12 meseci!

DANSKE POLUGE: Hansen i Gidsel tri puta zaredom u „Ol-Star“ timu za 12 meseci!

Marko Marjanović
0 komentar

Ako nekoga treba izdvojiti iz danske mašinerije, koja ovoga puta ipak nije uspela da dođe do finala Evropskog prvenstva, to su svakako golman Niklas Landin, te najubojitije napadačke snage, bekovi Mikel Hansen i Matija Gidsel.

Levi i desni bek danske reprezentacije ponovo su se našli u idealnoj postavi turnira. Obojica treći put zaredom dobija ovakva priznanja u samo 12 meseci, počevši od Svetkog prvenstva u Egiptu.

Dok takav podatak ne čudi previše kada je u pitanju čovek koji dominira više od decenije, za Matijasa Gidsela se mora konstatovati da je napravio neverovatan uspon u karijeri, pošto je do prošlogodišnjeg Mondijala u Egiptu bio daleko od vrha elite evropskog rukometa.

Njih dvojica su zavredili mesto u „Ol-Star“ timu na Svetskom prvenstvu, Olimpijskim Igrama i Evropskom prvenstvu čija nas kulminacije tek očekuje danas.

Pre njih, šestorica igrača su ostvarila „het-trik“ u ovoj kategoriji. To su Rafa Gijosa, Štefan Levgren, Hening Fric, Eduard Kokšarov, Nikola Karabatić i Žulen Aginagalde.

Sander Sagosen je otišao korak dalje sa četiri uzastopna prizanja zaključno sa EP 2020.

Međutim, po ovom parametru i dalje je apsolutno neprikosnoven Ivano Balić. Hrvatski virtouz je čak šest puta uzastopno pronalazio mesto među najboljima na velikim takmičenjima (EP, SP, OI), počevši od EP 2004, a zaključno sa EP 2008.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball