MEČ ODLUKE: Slovenija-Crna Gora u direktnoj borbi za drugi krug! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 MEČ ODLUKE: Slovenija-Crna Gora u direktnoj borbi za drugi krug!

MEČ ODLUKE: Slovenija-Crna Gora u direktnoj borbi za drugi krug!

Marko Marjanović
0 komentar

Konačan rasplet u grupi A 15. Evropskog prvenstva daće balkanski okršaj između Slovenije i Crne Gore, koji je u pondeljak od 18.00 na programu u Debrecinu. 

Računica je jasna, ko pobedi zauzeće drugo mesto iza Danske i plasirati se u drugi krug, s tim što bi eventualni remi dalje odveo Crnogorce, zbog bolje gol razlike.

Ne samo zbog toga, mnogo veći pritisak je na slovenačkim plećima. Došli su na ovaj turnir kao jedna od reprezentacija sa najmanje problema oko zaraženih igrača, a nakon dva neuspeha, na Svetskom prvenstvu u Egiptu i Olimpijskim kvalifikacijama u Berlinu, dva meseca kasnije.

S druge strane, pozitivnim rezultatima pokošena Crna Gora je, i bez selektora Roganovića na klupi, već učinila svoju nacioju ponosnom iznenađujućom pobedom nad Makedonijom, a plasman u drugi krug predstavljao bi ozbiljnu senzaciju, ako znamo u kakvom su sastavu „Lavovi“ došli. 

Tri veoma važna beka Miloš Božović, Stevan Vujović i Stefan Čavor neće ni igrati u Debrecinu, a prva dva meča je propustio i selektor. S druge strane, iz slovenačkog sastava je pred prvenstvo zbog koronavirusa otpao samo Aljaž Panjtar, ali se golman Velenja vratio u sastav pred meč odluke.

Ukoliko se nešto novo ne desi, a ovih dana se dešava iz sata u sat, Zoran Roganović će konačno moći da predvodi svoje momke sa klupe.

Slovenija na svojoj strani ima kvalitet, ali i tradiciju – slavila je u svih sedam dosadašnjih utakmica protiv Crne Gore.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball