SKUPA KALKULACIJA: Španija iznenadila Dansku za četvrto uzastopno finale EP! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 SKUPA KALKULACIJA: Španija iznenadila Dansku za četvrto uzastopno finale EP!

SKUPA KALKULACIJA: Španija iznenadila Dansku za četvrto uzastopno finale EP!

Marko Marjanović
0 komentar

Unapred prežaljeni Španci su još jednom pokazali da im ipak nema ravnih kada su Evropska prvenstva u pitanju. Zahvaljujući briljantnom drugom poluvremenu i ko zna kojem po redu taktičkom doktoratu Đordija Ribere, branilac titule je savladao Dansku 29:25 (13:14), i plasirao se u četvrto uzastopno finale kontinentačnog nadmetanja.

„Plejstejšn“ Danci delovali su nepobedivo do 53. minuta prethodne utakmice ovog takmičenja, ali ih je loš finiš protiv Francuza skupo koštao. Po kvalitetu, formi, sastavu i tradiciji, bili su veliki favoriti protiv „Furije“, međutim, potpuno su podbacili i ostali bez očekivanog finala. 

S druge strane, Španija je i u prilično izmenjenom, ali i oslabljenom sastavu ponovo izborila završnu predstavu, najpre zahvaljujući maestralnoj defanzivnoj strategiji.

ŠPANIJA – DANSKA 29-25 (13-14)

Španija: Aleix Gomez 11, Joan Canellas 7, Agustin Casado 3, Adrian Figueras 3, Jorge Maqueda 2, Angel Fernandez 1, Aitor Arino 1, Ian Tarrafeta 1.

Danska: Mikkel Hansen 8, Magnus Landin Jacobsen 4, Magnus Saugstrup Jensen 3, Mathias Gidsel 3, Lasse Svan 2, Rasmus Lauge 2, Simon Hald Jensen 1, Mads Mensah 1, Jacob Holm 1.

Da sa Dancima nešto nije u redu, videlo se po nekoliko nekarakterističnih grešaka, odnosno izgubljenih lopti u uvodnim minutima. Međutim, Španci nisu bili kadri da to iskoriste, najpre zahvaljujući sjajnom Niklasu Landinu, prvoj figuri prvog poluvremena sa devet odbrana. 

Iskoristila je Danska svog golmana i povela utakmicu. Bilo je 8:4, 9:5 i 10:6, ali su Španci u finišu poluvremena počeli da tope tu prednost.

Početkom nastavka su je istopili i potpili. Uz fenomenalnu odbranu i probuđenog De Vargasa, Španija je pronašla i idealnu napadačku formulu. Prvaku sveta je „ušla voda u uši“ i nije izašla do samog kraja. Imali su dve lepe prilike da u završnici smanje na gol zaostatka, ali je De Vargas oba puta zaustavio Magnusa Landina. 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball