VIŠE OD UTEHE: Rajnkind odveo Norvešku na Mondijal u poslednjoj sekundi produžetka! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

VIŠE OD UTEHE: Rajnkind odveo Norvešku na Mondijal u poslednjoj sekundi produžetka!

U utakmici za peto mesto 15. Evropskog prvenstva, koja je imala veliku težinu jer je pobedniku garantovan direktan plasman na naredni Mondijal, reprezentacija Norveške je nakon produžetka savladala Island 34:33 (27:27;16:12).

Junak spektakularne drame u Budmpište bio je Harald Rajnkind, koji je u poslednjem trenutku produžetka pogodio za pobedu Norveške. 

Izabranici Kristijana Bergea su imali komfornu prednost većim delom utakmice, ali je Island u završnici uspeo da se vrati, a umalo i pobedi u 60 minuta. Veliku priliku imao je Jonson u poslednjim trenucima – Norvežani su izgubili loptu u poslednjem napadu, ona je došla do Jonsona, ali je Islanđanin promašio prazan gol sa svoje polovine.

Posle rezultatske klackalice i puno golova u produžetku, čovek odluke postao je Harald Rajnkind.

Island – Norveška 33-34 (12-16)

Island: Omar Magnusson 10, Janus Smarason 8, Elvar Jonsson 6, Bjarki Elisson 5, Sigvaldi Gudjonsson 2, Ymir Gislason 1, Olafur Gudmundsson 1.

Norveška: Sander Sagosen 8, Harald Reinkind 6, Christian O´Sullivan 5, Thomas Solstad 5, Kevin Gulliksen 3, Sebastian Barthold 2, Erik Thorsteinsen 2, Kent Tonnesen 1, Kristian Bjornsen 1, Endre Langaas 1.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *