Irfan Smajlagić: Podnošljiv rezultat, igrači su došli sebi! Burić pod znakom pitanja za nastavak... - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 Irfan Smajlagić: Podnošljiv rezultat, igrači su došli sebi! Burić pod znakom pitanja za nastavak…

Irfan Smajlagić: Podnošljiv rezultat, igrači su došli sebi! Burić pod znakom pitanja za nastavak…

Poraz ohrabrenja BiH od prvaka Evrope.

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon očajne uvertire u Švajcarskoj i straha od debalka, rukometna javnost u Bosni i Hercegovini mahom pozitivno gleda na nastup „Zmajeva“ u prvom kolu protiv Švedske.

Prvak Evrope jeste trijumfovao rutinski, ali je tak u završnici stekao ubedljivu prednost, na kraju i pobedu 29:20 (14:7).

Imala je BiH svoje momente, kako u prvom tako i u drugom poluvremenu kada je zapretila, ali ponovo nisu izostale crne rupe u igri, koje su mnogo podnošljivije protiv rivala kakvi su moćni Skandinavci.

Selektor Irfan Smajlagić ima na osnovu čega da iz ovom meča gradi optimizam.

-Igrali smo protiv evropskih prvaka, reprezentacije koja je ispisala istoriju rukometa, koja je energetski savršena, taktički vrlo potkovana. Imali smo dobre periode u svojoj igri no za pozitivan rezultat je potreban veći kontinuitet.

-Oni su kao mašina, lepo je igrati sa njima, osetiti tu draž, pa na kraju izboriti i podnošljiv rezultat. 

Utisak je mnogo bolji u odnosu na tri utakmice za zaborav na pripremnom turniru u Vinterturu.

-To su dvije različite utakmice, dva različita turnira. Način treniranja nije bio takav da taj turnir bude prezahtevan za nas. Igrači su došli sebi, i oni su imali pristup kakav su imali i u Švajcarskoj, samo što su sada imali dosta više energije. Tada si i mentalno jači, donosiš kvalitetnija rešenja. Nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam angažmanom.

Ipak, ono što zabrinjava je povreda Senjamina Burića…

Obnovio je povredu koju vuče već nekoliko mjeseci, ni u klubu nije trenirao mjesec dana. Odmah tokom prvog napada je obnovio tu povredu i pitanje je hoće li nastupiti u nastavku takmičenja – rekao je Smajlagić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball