"Peckanje" Skandi Superstarova - SAGOSEN: Za Dansku sve osim zlata fijasko - GOTFRIDSON: A, gde je tvoje zlato? - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2024 „Peckanje“ Skandi Superstarova – SAGOSEN: Za Dansku sve osim zlata fijasko – GOTFRIDSON: A, gde je tvoje zlato?

„Peckanje“ Skandi Superstarova – SAGOSEN: Za Dansku sve osim zlata fijasko – GOTFRIDSON: A, gde je tvoje zlato?

Gotfridsonu se nije svidela izjava Sagosena, i sigurno nije jedini.

Marko Marjanović
0 komentar

Pred Svetsko prvenstvo 2021, koje su Norvežani dočekali sa dva uzastopna srebra, Sander Sagosen je rekao da je sve osim zlata neuspeh za njegovu reprezentaciju, očekivajući „treću sreću“. Međutim, Norveška od tog turnira pa do danas ne zna ni za medalju na velikim takmičenjima. 

Upitan za predviđenja pred EHF Euro 2024, Sagosen je izjavio:

-Danska je veliki favorit i trebalo bi da osvoji Evropsko prvenstvo. Sve osim zlata, za njih bi bio fijasko. 

Isto pitanje postavljeno je Superstaru iz komšiluka, Jimu Gotfridsonu. 

-Ima deset do 12 reprezentacija koje će se na ovom prvenstvu boriti za polufinale. Dobro znam koliko je teško osvojiti Evropsko prvenstvo. A, koliko je meni poznato, Sander još uvek nije osvojio zlatnu medalju – rekao je MVP prethodnog Evropskog prvenstva.

-Igrali smo često jedan protiv drugog, on je veoma talentovan igrač, ali lično se ne poznajemo, kažemo „Zdravo“ jedan drugome kad se sretnemo, ništa više od toga – dodao je Gotfridson.

-Razumem da želi da skine pritisak sa sebe, to je legitimno. I ja mislim da je Danska favorit za zlato, ako pitate Dance, sigurno da i oni to misle. Zaslužuju poštovanje zbog svih uspeha, ali poštovanje zaslužuju i druge reprezentacije. Mislim da je trebalo drugačije da se izrazi, ako me već pitate – zaključio je švedski vođa na terenu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball