Balkan-Handball.com

RAT OKO PROKOPA U NEMAČKOJ: „Provede 11 meseci u rupi, a onda izađe da komentariše“

Poraz od Hrvatske učinio je da reprezentacija Nemačke ostane bez plasmana u polufinale, a s tim krenule su i otvorene kritike na račun selektora Kristijana Prokopa, koji je na tri velika takmičenja kao naslednik Dagura Sigurdsona, samo na „domaćinskom“ SP 2019 došao do četvrtog mesta.

Prvi u kritici bio je nekada najbolji igrač sveta po IHF-u (1998), Danijel Štefan koji je rekao da „Prokop nije za to mesto“, a na njegove kritike odgovorili su neki od sadašnjih reprezentativaca koji su stali u odbranu selektora. Najbrutalniji je bio Hendrik Pekeler.

  • Ne čujete od njega ništa 11 meseci godišnje, a onda počne EP i on je prvi koji izlazi iz rupe i misli da mora da otvori usta. On je bio veoma dobar igrač, ali posle karijere nije pomogao da rukomet u Nemačkoj poraste kao sport, zato ne možete da ga uzimate za ozbiljno – rekao je Pekeler. 

Potpredsednik DHB, Bob Haning, rekao je da je status Prokopa siguran i pored toga što će se reprezentacija boriti sa Portugalom za peto mesto.

  • Slede kvalifikacije za Olimpijske Igre, i nadamo se turnir u Tokiju“, rekao je „alfa i omega“ nemačkog rukometa.

Još jedna legenda, Kristijan Švarcer, uzeo je na „pik“ upravo Haninga.

  • On to perfektno radi, prvo otvori debatu oko trenera, a onda je zatvori već sutra. Tako radi sa nemačkim rukometom, vrti ga gore-dole. Ne kažem da je Prokop juniorski trener, radio je dobre stvari sa Lajpcigom, ali činjenica da je Federacija platila klubu 500.000 evra za njegovu slobodu, čini ovu priču zanimljivom – rekao je nekada jedan od najboljih pivotmena sveta.

Ja oder Nein? War in Germany about Prokop’s future

Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *