Balkan-Handball.com

Slovenci poručuju iz Malmea: „Sjajno, to je to, spremni smo za medalju“

Reprezentacija Slovenija ostvarila je veliki, i dugo čekan, uspeh, pošto se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva. Izabranike Ljubomira Vranješa „pogurao“ je Portugal, koji je ranije tokom dana bio bolji od Mađarske, a poslednji zvuk sirene na tom duelu, bio i znak za veliko, ali umereno slavlje Slovenaca, koji su iz Malemea ushićemo i srećno poručili da je su zadovoljni uspehom, ali da se na njemu neće zaustaviti, već da su spremni za medalju. 

  • „Ponosan sam na momke, ceo stručni štab i naravno medicinsko i svo drugo osoblje koje je tokom prvenstva sa ekipom. Prošli smo u polufinale, napravili smo sjajan posao,a momci tvrde da tu nije kraj, i da su spremni da idu do medalje. U Švedskoj su pokazali da smo u pravu, i da nikome neće biti lak zalogaj“, poručio je prvi čovek slovenačkog saveza Franjo Bobinac. 

Selektor selekcije Ljubomir Vranješ bio je kratak, ali jasan, posle uspeha u oceni da je presrećan zbog rezultata, i da je ponosan na momke za sve što su prikazali u Švedskoj. Sa druge strane, reprezentativac Slovenije Mario Šoštarić, istakao je da su u meč sa Norveškom ušli potpuno rasterećeni.

  • „Pre meča bili smo oduševljeni pobedom Portugalaca, pa smo u meč sa Norveškom ušli potpuno rasterećeno. Priliku su dobili da igraju i igrači koji imaju manju minutažu. to je to, srećni smo, idemo u polufinale, pa finale“, poručuje Šoštarić. 

Slovenija će se u polufinalu sastati sa Španijom, koja je u sredu nerešenim rezultatom obezbedila prvo mesto u grupi. Oba polufinalna meča na programu su u petak (18:00 i 20:30).

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *