Balkan-Handball.com

ZAKOMPLIKOVALO SE U MALMEU: Mađari zaustavili Slovence!

Posle četiri pobede na Evropskom prvenstvu, reprezentacija Slovenije upisala je i prvi poraz. Od Slovenaca bolji su bili Mađari 28:29 (16:13), a tim Ljubomira Vranješa, sada sa njim u ulozi SLO trenera, nije uspeo da se revanšira Mađarima za poraz u baražu za SP 2019.

Raspucano i rastrčano prvo poluvreme, zamenilo je mučenje u napadu od strane Slovenaca, koji su jedinu opciju videli u „trpanju“ lopte na pivotmena Blaža Blagotinšeka, što je Mađarima omogućilo da se razmahnu i lakim golovima preokrenu meč u svoju korist.

Bez Deana Bombača do 50. minuta, Slovenci nisu imali previše opcija u napadu, ali ni u odbrani se nisu proslavili odbranom nad mađarskim pivotmenom Benceom Banhidijem (9). Kada je to trebalo, pogodili su mladi bekovi Ligetvari i Mate, i tako sa 18:17 odveli svoj tim na 18:21.

Pogodio je Mačkovšek za priključak 27:28 dva minuta pre kraja, Ligetvari je povisio, Dolenec smanjio, a onda su Mađari uspešno sačuvali loptu do kraja u preostalih 45 sekundi…

Slovenija – Mađarska 28-29 (16-13)

Slovenija: Jure Dolenec 8, Borut Mackovsek 5, Blaz Blagotinsek 4, Miha Zarabec 4, Blaz Janc 3, Nejc Cehte 3, Nik Henigman 1.

Mađarska : Bence Banhidi 9, Patrik Ligetvari 6, Matyas Gyori 3, Bence Nagy 3, Miklos Rosta 2, Dominik Mathe 2, Zsolt Balogh 2, Zoltan Szita 1, Bendeguz Boka 1.

TABELA:
Norveška 4
Mađarska 4
Slovenija 4
Island 2
Portugal 2
Švedska 0

Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *