ARKUS: Kazne za incident u Kragujevcu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

ARKUS: Kazne za incident u Kragujevcu

Direktor RK Vojvodina, Darko Jevtić, kažnjen je sa 100.000 dinara zbog uletanja u teren posle utakmice 4. kola plej –ofa Radnički – Vojvodina u Kragujevcu i nesportskog i nekulturnog ponašanja prema jednom od arbitara.

Sudija Milenko Alimpić je podneo prijavu protiv Jevtića u kojoj je naveo da je operativac Novosađana neposredno po završetku utakmice došao do centra igrališta obrativši mu se rečima: „Ne može, ne može, na sam Bog u državi. P… jedna”. Ove navode potvrdio je njegov kolega Zdravko Crnjanski, dok je delegat Aleksandar Tasić kazao da zbog udaljenosti nije čuo šta je Jevtić tačno rekao.

Jevtić je u pisanoj odbrani, kako se navodi u rešenju, napisao:

  • Po završetku utakmice utrčao sam u teren i otišao do igrača da ih pozdravim. U jednom trenutku video sam trenera Borisa Rojevića pored sudijskog para koji je sudio utakmicu te sam im prišao i obratio im se rečima: „Ima Boga”, a sudiji Alimpiću sam rekao da je „P….”. Moja reakcija se dogodila u afektu i iz razloga što je sudijski par tokom cele utakmice sudio perfidno i na štetu Vojvodine. Samo Božijom voljom i čistom srećom Vojvodina je izbegla njihovu očiglednu nameru da utakmicu ne završimo kao pobednici. Gospodin koji je godinama poznat po svom autističnom ponašanju, zbog kojeg i sa svojim partnerom nije govorio skoro deceniju je pre utakmice sebi dao za pravo da se obrati treneru Vojvodine Borisu Rojeviću rečima: „Bilo bi dobro da večeras izgubite kako bi prvenstvo bilo zanimljivije”. Ovim putem vas pozivam da i od gospodina Milenka Alimpića zatražite izjavu da li su ovo tačni navodi. Ako neko misli da može da se sprda sa šampionom države, Arkus ligom, zaista mislim da mu nije mesto na terenu. Što se tiče Vojvodine apsolutno smo stava da posle namere koja je nedvosmisleno pokazana tokom celog meča od strane sudijskog para isti više nemaju šta da traže na utakmicama našeg kluba. Žao mi je što je do svega ovoga došlo i što je velika pobeda i borba RK Vojvodina, koja je igrala bez šest povređenih igrača pala u senku ovog nemilog događaja – napisao je između ostalog Jevtić.

Zbog propusta u organizaciji utakmice Kragujevčani su takođe kažnjeni sa upola manjom novčanom u odnosu na Jevtića.

Novčane kazne dobili su i Metaloplastika – 10.000 dinara, zbog komentara o suđenju njenog trenera Miodraga Kažića posle duela sa Partizanom i to zbog rečenice:

  • Suđenje možda malo nije bilo na pravi način, ali dobro.

Dubočica je kažnjena sa 10.000 dinara zbog ubacivanja predmeta na teren u derbiju sa Partizanom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *