Lazar Kukić: Očekivanja su velika, a cilj jasan – proći grupu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Lazar Kukić: Očekivanja su velika, a cilj jasan – proći grupu!

Reprezentacija Srbije okupila se u nedelju uveče u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pred završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara održava u Mađarskoj i Slovačkoj. „Orlovi“ će u Staroj Pazovi obavljati trenažne aktivnosti, a u okviru završnih priprema predviđene su i dve kontrolne utakmice sa selekcijom Nemačke – 7. januara u Manhajmu i 9. januara 2022. godine u Veclaru.

Prve utiske po okupljanju preneo je srednji bek Lazar Kukić.

  • Započeli smo sa okupljanjem, očekujemo još momaka da nam se pridruži, polako ćemo se vremenom kompletirati i započeti tu završnu fazu pred Evropsko prvenstvo koje se približilo i koje svi željno iščekujemo. Prisutno je veliko uzbuđenje i svi smo srećni što smo ponovo na okupu pogotovo što je pred nama veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo. Svi znamo da su sada očekivanja velika i stvarno smo nestrpljivi da prvenstvo počne i raduje nas što će biti veliko prisustvo publike. Nadam se da ćemo raditi kako treba i da ćemo se spremiti odlično i da će sve ići dobrim tokom.

Imali ste nedavno proveru protiv Slovačke, a uoči Evropskog prvenstva vam predstoje dve kontrolne utakmice sa Nemačkom. Koliko će to dobro poslužiti za proveru forme pred Evropsko prvenstvo?

  • Utakmicu protiv Slovačke je ekipa iskoristila na pravi način da se pripremi i da neki novi mladi igrači pokažu svoj talenat i da pokažu da mogu da pomognu timu, tako da smo dobili i neke nove momke, što je odlično za reprezentaciju. Dvomeč sa Nemačkom je odlična kontrola pred prvenstvo protiv jedne jake reprezentacije o kojoj nema potrebe trošiti reči. Biće to prava provera pred put u Mađarsku.

Rivali na Evropskom prvenstvu – Ukrajina, Hrvatska i Francuska…

  • Analiza je krenula još od žreba od kad smo se našli u grupi sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom i kako se već približava prvenstvo, sve više se analizira i misli se o tim utakmicama i jedva čekamo da sve to krene. Prva utakmica je sa Ukrajinom, na papiru je to najslabiji protivnik u grupi, ali naravno sve reprezentacije su se zasluženo plasirale na Evropsko prvenstvo i mislim da nema prostora za opuštanje i da svaku utakmicu moramo da shvatimo ozbiljno. Najbitnije je početi prvenstvo sa pobedom, zbog samopouzdanja i onda nastaviti istim pravcem, ka trijumfima i da prođemo grupu, što je želja svih nas. To je i prvenstveni cilj na prvenstvu, prvo da se prođe grupa, pa onda idemo korak po korak. Posle Ukrajine nas očekuje utakmica sa Hrvatskom, svi znamo kakav je rivalitet između dve reprezentacije i s obzirom na to da će biti publike, daje veću draž i lepše je za igranje. Mislim da će to biti jedna jaka grupa, da će biti neizvesno do samog kraja i verujem u svoju ekipu i cela ekipa veruje da ćemo napraviti uspeh, da prođemo prvu fazu, pa polako ćemo videti za sve što sledi, zaključio je Lazar Kukić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *