Lazar Kukić: Očekivanja su velika, a cilj jasan - proći grupu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Lazar Kukić: Očekivanja su velika, a cilj jasan – proći grupu!

Lazar Kukić: Očekivanja su velika, a cilj jasan – proći grupu!

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Srbije okupila se u nedelju uveče u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pred završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara održava u Mađarskoj i Slovačkoj. „Orlovi“ će u Staroj Pazovi obavljati trenažne aktivnosti, a u okviru završnih priprema predviđene su i dve kontrolne utakmice sa selekcijom Nemačke – 7. januara u Manhajmu i 9. januara 2022. godine u Veclaru.

Prve utiske po okupljanju preneo je srednji bek Lazar Kukić.

  • Započeli smo sa okupljanjem, očekujemo još momaka da nam se pridruži, polako ćemo se vremenom kompletirati i započeti tu završnu fazu pred Evropsko prvenstvo koje se približilo i koje svi željno iščekujemo. Prisutno je veliko uzbuđenje i svi smo srećni što smo ponovo na okupu pogotovo što je pred nama veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo. Svi znamo da su sada očekivanja velika i stvarno smo nestrpljivi da prvenstvo počne i raduje nas što će biti veliko prisustvo publike. Nadam se da ćemo raditi kako treba i da ćemo se spremiti odlično i da će sve ići dobrim tokom.

Imali ste nedavno proveru protiv Slovačke, a uoči Evropskog prvenstva vam predstoje dve kontrolne utakmice sa Nemačkom. Koliko će to dobro poslužiti za proveru forme pred Evropsko prvenstvo?

  • Utakmicu protiv Slovačke je ekipa iskoristila na pravi način da se pripremi i da neki novi mladi igrači pokažu svoj talenat i da pokažu da mogu da pomognu timu, tako da smo dobili i neke nove momke, što je odlično za reprezentaciju. Dvomeč sa Nemačkom je odlična kontrola pred prvenstvo protiv jedne jake reprezentacije o kojoj nema potrebe trošiti reči. Biće to prava provera pred put u Mađarsku.

Rivali na Evropskom prvenstvu – Ukrajina, Hrvatska i Francuska…

  • Analiza je krenula još od žreba od kad smo se našli u grupi sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom i kako se već približava prvenstvo, sve više se analizira i misli se o tim utakmicama i jedva čekamo da sve to krene. Prva utakmica je sa Ukrajinom, na papiru je to najslabiji protivnik u grupi, ali naravno sve reprezentacije su se zasluženo plasirale na Evropsko prvenstvo i mislim da nema prostora za opuštanje i da svaku utakmicu moramo da shvatimo ozbiljno. Najbitnije je početi prvenstvo sa pobedom, zbog samopouzdanja i onda nastaviti istim pravcem, ka trijumfima i da prođemo grupu, što je želja svih nas. To je i prvenstveni cilj na prvenstvu, prvo da se prođe grupa, pa onda idemo korak po korak. Posle Ukrajine nas očekuje utakmica sa Hrvatskom, svi znamo kakav je rivalitet između dve reprezentacije i s obzirom na to da će biti publike, daje veću draž i lepše je za igranje. Mislim da će to biti jedna jaka grupa, da će biti neizvesno do samog kraja i verujem u svoju ekipu i cela ekipa veruje da ćemo napraviti uspeh, da prođemo prvu fazu, pa polako ćemo videti za sve što sledi, zaključio je Lazar Kukić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball