Đerona pred Francusku: Očekuje nas potpuno drugačija utakmica - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Đerona pred Francusku: Očekuje nas potpuno drugačija utakmica

Đerona pred Francusku: Očekuje nas potpuno drugačija utakmica

Marko Marjanović
0 komentar

Selektor reprezentacije Srbije, Toni Đerona, zadovoljan je urađenim u pobedi nad Francuskom 27:24 na startu kvalifikacija za EP 2022, što je bio prvi trijumf nad „Trikolorima“ posle Olimpijskih Igara u Sidneju 2000. godine. Španski stručnjak napominje da će drugi meč istih rivala u Kreteju u subotu od 19 časova biti potpuno drugačiji od duela u Zrenjaninu.

  • Igrači i svi oko tima su stvarno oduševljeni pobedom na startu našeg zajedničkog rada. To će nam pomoći da igrači lakše shvate šta želimo od njih. Fokusirani smo na proces rada, idemo dan po dan, svaki naredni trening je bitan. Rezultati će doći, ali je uvek lepo kada odigrate ovakvu utakmicu posle samo par dana saradnje. Pobeda nad Francuzima poslužiće i da podignemo samopouzdanje celog tima i veru u sebe – kaže selektor i dodaje:

  • Stvorili smo dobar ambijent. I pre utakmice sam rekao da smo imali dobru atmosferu, da su momci radili jako dobro i naporno. Imali smo puno sastanaka, videa, uradili dosta korekcija. Njihovo ponašanje i zalaganje bilo je odlično. Tokom meča u Zrenjaninu nisam često gledao u semafor. Više me je zanimalo kako tim igra i da pronađem neke slabe tačke kod Francuza, a znamo da gotovo i da ih nema. Hemiju koju smo stvorili od prvog dana ovde, to je ekipa prenela i na teren. Francuzi su ostali iznenađeni. Imali su dosta igrača na F4 turniru EHF Lige šampiona, ali u broju dana za pripremu gotovo isti kao i mi, možda neki trening manje. Fokusiran sam na tim.

https://www.youtube.com/watch?v=tHFX0OsBwNo

Đerona očekuje drugačiji meč u Kreteju…

  • Naravno, biće to 100% drugačija utakmica. U drugom poluvremenu u Zrenjaninu, Francuska je igrala drugačije. Očekujem teži meč, fizički zahtevniji. Pokušaće mnogo više da trče. Biće to totalno drugačija priča.

Na put kreće svih 19 igrača koji su izneli prvu utakmicu sa Francuzima. Petar Nenadić ostaje u Beogradu, u kombinaciji za utakmicu sa Grčkom…

  • Petar nam se priključio, počeo da trenira, nakon problema sa leđima koje je imao. Moramo da vodimo računa o svim igračima koji imaju sitne povrede. Preostalih 19 igrača je spremno za put i borbu koja nas očekuje.

Prvi put kapitensku traku u pobedi nad Francuzima 27:24 nosio je Mijajlo Marsenić. Stameni pivotmen koji je za državni tim debitovao na Svetskom prvenstvu 2013 u Španiji, očekuje velike borbu u Kreteju.

  • Očekuje nas teška utakmica u Francuskoj. Francuzi će biti dodatno motivisani da nam se revanširaju, ali to može biti i naša prednost. Pokušaće da brže završavaju svoje napade jer su videli da imaju problema sa našom odbranom. Mi ćemo se još bolje spremiti za utakmicu i nadam se da možemo da ponovimo rezultat iz prvog meča.

Reprezentacija put Francuske kreće u petak u 17 časova.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball