Balkan-Handball.com

Drugo kolo Lige šampiona

Ovog popodneva odigrano je nekoliko utakmica Lige šampiona. U najzanimljivijem meču za naše područje, Celje Pivovarna Laško je u "Zlatorogu" pred 3200 navijača, lagano pobedila islandski Valur 34:24 (19:13), uz raspoloženog Renata Sulića sa 10 pogodaka.

RK Celje Pivovarna Laško – Valur Reykjavik 34:24 (19:13)

RK Celje Pivovarna Laško: Čudič, Rezar (5 obramb), Škof (10 obramb, 2x7m), Muhovec, Sulić 10, Gregorc 4, Gajič 3, Špiler 3, Kozlina 3, Furlan 2, Gorenšek 1, Stojanović 3, Kokšarov 5(3); trener Kasim Kamenica

Valur Reykjavik: O. Gislason (13 obramb), Petturson, Or. Gislason, Karlson, Palmason 4, Hardarson 4, Arnason 1, Jonssson, Sigfusson 3, Fridriksson 6 (2) Malquist 3, Arnarsson 1, Fridgeirsson, Porteinsson 2;

U drugom meču u "grupi smrti",Vesprem nije uspeo da uzme ni bod u Kelnu, protiv Gumersbaha, iako su tri minuta pred kraj, Mađari imali nerešen rezultat. Na kraju, Alvanos je stavio tačku na 32:30 (18:16) za domaćina, kod kojih su najraspoloženiji bili Pungartnik i Gunarson sa sedam, te Vedran Zrnić sa šest pogodaka. Kod gostiju iz Vesprema, Ivančik je bio najzapaženiji sa devet, dok su Vujin i Šešum postigli, pet, odnosno četiri gola. Naravno, ne treba zaboraviti i fenomenalnog Dejana Perića na golu sa 19 odbrana.

U Cirihu se dogodilo iznenađenje. Ademar Leon je nastavio sa serijom loših rezultata iz španskog prvenstva, remijem sa domaćim Kadetenom 29:29 (15:18). Rezultat na poluvremenu, govori da je tim Danijela Šarića imao dosta problema sa timom koji sa klupe predvodi Goran Perkovac. Sutra nas čeka drugi meč u ovoj grupi, "balkanski derbi" između Zagreba i Vardara, uz direktan prenos na HRT2.
Juče je Hamburg dobio Čehovske Medvede u gostima 29:26, uz sjajnog Paskala Hensa. Ovo je bio i prvi prenos rukometa na "Eurosportu Srbija", ali nas nije oduševio komentator koji se nekoliko puta isčudjavao ovom "velikom iznenađenju u koje nisu verovali ni sami igrači Hamburga". Za početak, malo bolje informisanosti, "ko je ko" u evropskom rukometu, nije na odmet.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *