EURO 2022: Crna Gora ubedljivo poražena u Rumuniji - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EURO 2022: Crna Gora ubedljivo poražena u Rumuniji

EURO 2022: Crna Gora ubedljivo poražena u Rumuniji

Marko Marjanović
0 komentar

U okviru 2. kola kvalifikacione Grupe 8 za Evropsko prvenstvo 2022. godine, reprezentacija Crne Gore ubedljivo je poražena od Rumunije u Baja Mareu 36:27 (16:13), čime je prilično zakomplikovala svoj put ka kontinentalnom nadmetanju u Mađarskoj i Slovačkoj.

Veći problem od samog gubitka bodova je razila kojom su izabranici Zorana Roganovića poraženi, pošto bi lako moglo da se desi situacija da Crna Gora 2. maja sledeće godine mora savladati Rumune sa većom razilkom, u borbi za drugo mesto, ukoliko ne iznenadi Švedsku u januarskom dvomeču, što je Crna Gora u prošlosti umela da uradi.

U suprotnom, ostala bi nada da bi se „Lavovi“ mogli naći među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, i da tako obezbede peto uzastopno učešće na Evropskim prvenstvima.

Crnogorci su nastupili bez devet reprezentativaca, među kojima su golmani Simić i Mijušković, tandem koji čini ogromnu snagu ovog tima.

RUMUNIJA – CRNA GORA 36:27 (16:13)

RUMUNIJA: Janku 2 gola, 11 odbrana, Popesku – Gica 6, Rakotea, Sadoveak 3, Sas, Bužor 8, Dedu 1, Negru 6 (3), Čepregi, Fenići 1, Buzle 1, Kabuc 5, Fotake, Dumitru 1, Talkmajer 1

CRNA GORA: Braunović 2 odbrane, Anđelić 3 odbrane, F. Vujović 1, Glendža 2, Bakić, Čavor 1, Čepić 2, Radović 1, M. Vujović 4, Kaluđerović 1, Simović, S. Vujović 6, Lasica 4, Grbović 3, Lipovina 2.

Početak meča nije nagoveštavao krajnji ishod, pošto su Crnogorci startovali furiozno i poveli sa 5:1 u osmom minutu, iznenadivši rivala dobrom igrom 7 na 6. Ipak, ona nije dugo potrajala, usledile su greške koje su omogućile golmanu Janku da postigne dva gola i preokrene 7 na 6. Tajm-aut Roganovića je dao rezultat, ali na kratko, pošto su Rumuni pogađali iz kontra napada i praznu mrežu za 16:11 u 28. minutu.

Vladan Lipovina i Mirko Radović su iz kontri smanjili do poluvremena, da bi Stevan Vujović na početku nastavka pogodio za 16:14.

Ubrzo je i Aleksandar Glednža pogodio za novih minus dva (17:15), ali to je bilo sve. Desno krilo Gabrijel Bužor je trčao kontre kao na treningu, da bi na isti način pogodio i njegov kolega sa suprotne strane terena, Andrej Negru, za rekordnih plus devet (32:23) na osam minuta do kraja.

U drugom meču drugog kola ove grupe, Švedska je ubedljivo pobedila Kosovare 16:30, čime je zaposela vrh tabele sa 4 boda. Rumunija i Crna Gora imaju po 2.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball