Makedonci daleko od Mondijala, revanš počinju sa minus sedam - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Makedonci daleko od Mondijala, revanš počinju sa minus sedam

Makedonci daleko od Mondijala, revanš počinju sa minus sedam

Marko Marjanović
0 komentar

U prvom meču baraža za odlazak na SP 2025, Makedonija je poražena na Farskim Ostrvima 34:27 (18:14), pred revanš meč koji je u nedelju na programu u SC „Boris Trajkovski“.

Pred punim tribinama dvorane „Holin a Halsi“, brzi, poletni i puni samopouzdanja Farani, dobrano su nadigrali izabranike Kirila Lazarova.  Da će tako biti, Skipagotu i drugovi nagovestili su od samog početka, kada su poveli 7:2.  Početna bekovska trojka sa Mitevim, Taleskim i Jagurinovskim nije najbolje funkcionisala. Tek posle ranog tajm-auta Lazarova, gosti su se trgli i smanjili serijom 3:0. 

Ipak, niz isključenja Makedonaca pomogao je Faranima da se ponovo odvoje na pus pet (14:9), a potom i na 17:11 golom Mituna. Do odmora je zaostatak smanjen, ali devet minuta bez gola u drugom poluvremenu bilo je previše. Farska Ostrva su se odvojila na maksimalnih plus sedam, i zadržala to preimućstvo do kraja.

Skipagotu je predvodio pobednika sa deset golova, isped Teiguma i Mituna sa po šest,. Na drugoj strani, osam golova Kuzmanovskog, po pet Miteva i Kosteskog, odnosno četiri Lazarevskog. 

Revanš meč na programu je u nedelju od 19.00.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball