Problem: Nexe sa minus šest iz Poljske – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Problem: Nexe sa minus šest iz Poljske

U prvoj utakmici drugog i poslednjeg kola kvalifikacija za grupnu fazu EHF Lige Evrope, RK Nexe Našice poraženo je u Poljskoj od Azoti Pulavija 32:26 (16:12), tako da će imati težak zadatak da ispuni cilj za sedam dana u Slavoniji.

Međutim, ne bi bio prvi, a svakako ni poslednji put da „Gromovi“ nadoknade značajan zaostatak i prođu dalje.

Nakon 15-ak minuta ravnopravne igre, Poljaci su iskoristili pad u igri protivnika i počeli da se rezultatski odvajaju. Delovalo je početkom nastavka da će Nexe uspeti da sustigne minus četiri i vrati se u ravnotežu, ali nakon smanjenja na 18:16 usledilo je novo crno razdoblje u igri gostiju.

Azoti Pulavi je kažnjavao svaku grešku. U 40. minutu bilo je 21:16, nije pomogao ni drugi tajm-aut Tamšea. Deset minuta kasnije, na semaforu je pisalo 29:20, kada su se svi alarmi u redovima hrvatskog viceprvaka upalili. 

Golman Radovanović ju uspeo da spreči totalni potop. Sa par odbrana dao je „veštačko disanje“ svom timu, a Luka Moslavac u poslednjim trenucima smanjio na prihvatljivijih minus šest.

KS Azoty Pulawy – RK NEXE 32:26 (16:12)

KS Azoty Pulawy: Gorski, Živković 3, Adamski 2, Przybylski 5, Borucki 8 obrana, Marciniak 5, Antolak,  Burzak 3,Valles Becerra 2, Kowalczyk 1, Janikowski 5, Koshovy (2 odbrane), Fedenczak 2, Jarosiewicz 2, Konieczny 2

RK NEXE: Kuzmanović, Račić, Bakić, Mileta, Sršen 6, Radovanović 13 odbrana (2 sedmerca), Jelinić 2, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh, Severec 1, Moslavac 2, Kević 5, Tomić 2, Melić 7/6 , Pribetić 1

Sedmerci: Azoty Pulawy: 2/4; NEXE 7/7

Isključenja: Azoty Pulawy: 8 minuta (Adamski 2′, 2′, Marciniak 2′, Jarosiewicz 2′); NEXE: 6 minuta (Blažević 2′, Severec 2′, Kević 2′)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *