Tamše svestan šta čeka Nexe: Hladna glava i vruće srce za bitoljski pakao! Janko Kević dodatni adut! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Tamše svestan šta čeka Nexe: Hladna glava i vruće srce za bitoljski pakao! Janko Kević dodatni adut!

U revanš meču balkanskog okršaja osmine finala EHF Lige Evrope, Nexe će u Bitolju pokušati da odbrani 29:26 stečenih pre sedam dana u Našicama. Svesni velikog uloga i težine ovog gostovanja, „Gromovi“ su stigli u Makedoniju dva dana pre utakmice, što nije uobičajena praksa. 

Kapital iz Našica nije loš, roster je napokon popunjen makar približno želji trenera Tamšea, tako da iz tabora hrvatskog tima ističu da su spremni za veliki izazov. Nema dileme da goste u dvorani „Boro Čurleski“ čeka paklena atmosfera…

-Imali smo dug i naporan put do Makedonije, ali smo zato krenuli dan ranije nego što je to praksa kada gostujemo. Ulog je veliki, možemo se plasirati u četvrtfinale, što bi bio ogroman uspeh za klub. Za sada sve ide kako treba, igrači su u dobrom zdravstvenom stanju, poveli smo na put 19 igrača i u dogovoru sa članovima stručnog štaba, odredićemo 16 imena na dan utakmice. Želim da momci ostanu hlladne glave u paklenoj atmosferi koju će prirediti „Čkembari“. Hladne glave, ali vrućeg srca. Da ispoštujemo i sprovedemo u delo sve ono što smo pripremali za ovaj meč. 

-Ne sumnjam da u Makedoniji možemo odigrati još bolje nego u Našicama, jer ima još prostora za napredak. Prvi plan je da se igrači što pre adaptiraju na atmosferu sa tribina, jer će ona trajati svih 60 minuta, a mi moramo nametnuti naš stil igre koji nas krasi čitavim tokom sezone. Nakon povrede, konačno nam se vraća u tim i Janko Kević, izuzetno kvalitetan igrač sa ogromnim iskustvom, gotovo sam siguran da će biti u ekipi i zaigrati.

-Domaćoj ekipi se vratio Josip Perić i to će sigurno biti još jedna opasnost za nas jer će Pelister imati još jednog igrača više u rotaciji, ali pripremili smo se dobro, proučili smo sve igrače Pelistera. Atmosfera će biti jako bučna, navijači će pevati i bodriti svoju ekipu i to je odlično za rukomet. Ovaj ambijent svakako treba doživeti, zbog toga treniramo i radimo, nadam se da će igrači uživati  ali  da će im to biti i dodatan podstrek da daju svoj maksimum – zaključio je trener Nexea, Branko Tamše.

Meč u dvorani „Boro Čurleski“ počinje u 18.45, a sudiće ga slovački arbitri Mihal Badura i Jaroslav Ondogrekula. Ukupni pobednik će se za fajnal-for boriti protiv boljeg iz dvomeča GOG-Bidasoa. Uspehu je trenutno bliži danski tim, koji je pre sedam dana pobedio u gostima 30:28. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *