Šamberi prejak za Izviđač u Ljubuškom - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Šamberi prejak za Izviđač u Ljubuškom

Šamberi prejak za Izviđač u Ljubuškom

Šampion BiH zabležio i treći poraz u EHF Ligi Evrope.

Marko Marjanović
0 komentar

Držao se Izviđač koliko-toliko sa favorizovanim Francuzima skoro do polovine drugog poluvremena, ali je u finišu ostao bez gasa i doživeo ubedljiv poraz, koji ne oslikava baš najrealnije odnos snaga na terenu – 27:40 (16:22).

„Skauti“ su dobili verovatno najtežu moguću grupu na žrebu. U konkurenciji Berlina, Dinama i Šamberija, jasno je bilo da bi svaki eventualni bod bio veličanstven uspeh, Još uvek su na nuli, ali, nakon početnog debalka u Bukureštu, protiv Berlina pa i Šamberija, ostavili su dosta dobar utisak pred domaćim navijačima.

Za više od toga, protiv francuckog predstavnika nedostajao je kompletniji, ali kvalitetniji roster. Do polovine prvog poluvremena igralo se u egalu, da bi se gosti, od rezultata 8:8, serijom 5:0 odvojili na 13:9. Do odlaska na odmor povisili su na plus šest.

Borio se Izviđač prsa u prsa, parirao dosta dobro i trkački. Uspeli su momci Tonija Čoline da priđu na 20:24 u 35. minutu, ali se ispostavilo da je to poslednji priključak. Već 15 minuta pre kraja, Šamberi je imao nedostižnih 30:21, a do kraja je pobedu učinio još ubedljivijom.

Filip Odak je bio najefikasniji sedam pogodaka, Edvin Dželilović dodao je šest iz sedam pokušaja. Ivano Pavlović pet golova, Diano Ćeško i Mihael Bebek po tri. Po jednom su pogodili Zvonimir Lukenda, Matej Ljubiš i Marijan Šaravanja. Aldin Alihodžić je sakupio šest, a Haris Suljević dve odbrane.

Kod Šamberija, najefikasniji je bio Benjamin Rošer sa osam golova. Na golu gostiju odličan je bio BiH reprezentativac Harun Hodžić sa deset intervencija.

Standings provided by Sofascore

Foto: Kristijan Rezo/Izvidjac

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball