Silazak sa scene najbolje generacije "Gaučosa": Sebastian Simonet i Gonzalo Karu se oprostili od reprezentacije - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Silazak sa scene najbolje generacije „Gaučosa“: Sebastian Simonet i Gonzalo Karu se oprostili od reprezentacije

Silazak sa scene najbolje generacije „Gaučosa“: Sebastian Simonet i Gonzalo Karu se oprostili od reprezentacije

Marko Marjanović
0 komentar

„Poslednji ples“ najuspešnije generacije u istoriji argenitnskog rukometa završen je neslavno, ali je teško bilo očekivati da se učini više u paklenoj konkurenciji Francuske, Španije, Norveške, Nemačke i Brazila.

Argenitnci su olimpijski turnir okončali bez bodova, ali to ne bi trebalo da bude tretirano kao razočaravajuć rezultat, niti da pokvari utisak o reprezentativnim karijerama dvojice asova koji su odigrali svoje poslednje mečeve u dresu sa nacionalnim grbom.

Porazom od Španije, od igranja za reprezentaciju oprostili su se Sebastian Simonet (35) i veteran Gonzalo Karu (42). 

Najstariji brat Simonet, Sebastian, debitovao je za Argentinu još 2005. godine kao 19-godišnjak. Ovo su bile njegove treće Olimpijske Igre, ali će reprezentativnu karijeru pamtiti i po dva zlata na Panameričkim Igrama, zlatu i bronzi na panameričkom prvenstvu, odnosno zlatu na šampionatu Južne i Centralne Amerike. 

Sakupio je 195 nastupa za Argentinu, po čemu je šesti na večnoj listi, i postigao je 415 golova, po čemu je četvrti.

Još je impresivnija karijera rekordera p broju nastupa za nacionalni tim. Gonzalo je odigrao 270 mečeva, dao je 249 golova, a njegov staž u plavo-belom dresu trajao je čak 21 godinu – debitovao je još 2000!

Pre svega, pivotmen koji se isticao pre svega defanzivnim kvalitetom, ostaće upamćen kao svetski rekorder po broju nastupa na Svetskim prvenstvima – ima ih čak 11. Poput Sebastiana Simoneta, ovo su bile njegove treće i poslednje Olimpijske Igre. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball