Balkan-Handball.com

Srpske kadetkinje remizirale sa Farskim Ostrvima na startu EP B divizije

Ženska kadetska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 26:26 (14:12) sa selekcijom Farskih ostrva u prvoj utakmici Evropskog prvenstva B divizije u Gruziji.

SRBIJA – FARSKA OSTRVA 26:26 (14:12)

SRBIJA: Cvetković, Petrović 4, Vasić 1, Mandić 6, Milošević, Klenkovski, Pantović, Bjelić, Vujnović, Nedeljković, Aćimović 4, Mitrović 3, Radević, Ćetković 7, Ignjatović 1, Činku

FARSKA OSTRVA: Arngrimsdotir Miler, Rojsdotir 1, Egholm 4, Mikelsen Kas, Petersen, Palsdotir Nolsoj 9, Kalsberg, Tomsen 3, Vejhe 1, Arge 4, A. Mikelsen 3, Mohr 1, S. Mikelsen, Hamer, Hajnesen, Franksdotir Jensen

Najefikasnije u selekciji Srbije bile su Nataša Ćetković sa 7 i Tamara Mandić sa 6 postignutih golova, dok se se u protivničkoj ekipi istakla Maria Palsdotir Nolsoj sa 9 pogodaka.

Za igrača utakmice u našem timu proglašena je Anja Cvetković.

Zoran Barbulović

  • Gotova je ova prva utakmica koja se, pokazalo se bila vrlo teška za nas. Ušli smo previše nervozno i sa manjkom samopouzdanja. Početak utakmice je obećavao, poveli smo i tokom prvog poluvremena držali prednost protiv Farskih ostrva. Međutim, ono što smo znali i ono šta karakteriše tu školu skandinavskih zemalja jeste da igraju utakmicu svih 60 minuta, bez obzira na rezultat. To se videlo u prvih 5, 6 minuta drugog poluvremena kada su uspeli da tu našu prednost anuliraju i povedu i onda smo mi ušli u problem jer smo morali da jurimo rezultat što sigurno nije nikako lako. Na kraju, ono što krasi ove devojke je što se ne predaju, to je ono što smo videli i tokom pripremnih utakmica. Kada smo bili u rezultatskom zaostatku, uspevale su da se vrate, to se dogodilo i u ovoj utakmici. Možda ostaje žal što nismo uspeli u potpunosti da preokrenemo utakmicu, da je dobijemo. U svakom slučaju i ovaj bod koji smo osvojili, s obzirom na rasplet i tok cele utakmice je značajan. Ostaje nam sad da pogledamo snimak sa utakmice, da utvrdimo gde su bili najveći problemi. Bićemo u prilici da vidimo i naredne protivnike, jer sledi njihova utakmica i da sledeću utakmicu mnogo bolje pripremimo i verujem bolje odigramo.

Anja Cvetković

  • Devojke su se jako hrabro borile. Utakmica je bila veoma neizvesna i bilo je veoma napeto. Moglo je da bude i mnogo bolje, ali devojke sa Farskih ostrva su ušle dobro u utakmicu i pokazale veliku želju za pobedom. Mislim da je bolje što se sad dogodilo ovako nešto nego u trenutku kada bude mnogo bitnija utakmica. Ponosna sam na devojke, nerešen rezultat je dobar rezultat na kraju i nadam se da ćemo protiv Estonije odigrati bolje i hrabrije.

Sledeći rival Srbije je Estonija, a utakmica je na programu 9. avgusta u 12:30 časova.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *