Super drama sa srećnim krajem za domaćina: Kil je poslednji učesnik fajnal-fora! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Super drama sa srećnim krajem za domaćina: Kil je poslednji učesnik fajnal-fora!

Poslednji revanš meč četvrtfinala EHF Lige šampiona, kao po predviđanjima, bio je najuzbudljiviji. Nakon nerešenog rezultata u Parizu 30:30, videli smo veliku dramu u Kilu, sa srećnim krajem za istoimeni klub – 33:32 (17:19)

Čudestan meč rešen je u samoj završinici – PSŽ je bolje počeo, poveo 4:1, i bio u suficitu konstantno do poslednjih 15 minuta. Landin i Kvenšted imali su ukupno jednu odbranu u prvom poluvremenu, dobrom merom zahvaljujući napadačkom raspoloženju Remilija i Karabatića. 

Međutim, Niklas se u nastavku probudio, a Magnus Landin raspucao, i postigao neke važne golove, najpre za 19:19, a potom i za prvo vođstvo Kila na meču – 22:21.

Crno-beli su na krilima razgoropađenih navijača stigli do 27:24, ali je PSŽ uspeo da se vrati i izjednači na 31:31.  Međutim, Landin je ponovo precizan, potom i Vajnhold za 33:31.

Ekipi Raula Gonzalesa je za prolaz bio dovoljan i remi, i nije mnogo nedostajalo da ga ipak ostvare. Karabatić je smanjio 40 sekundi pre kraja, a Luk Stains u poslednjim trenucima bio neprecizan.

Pored Kila, na F4 naći će se Vesprem, Lomza Vive Kielce i Barselona – isti sastav kao i 2015, kada su trijumfovali Katalonci.

KIL-PSŽ 33:32 (17-19)

KIL: Magnus Landin 7, Patrick Wiencek 6, Harald Reinkind 6, Miha Zarabec 4, Sander Sagosen 3, Sven Ehrig 2, Domagoj Duvnjak 2, Steffen Weinhold 1. Hendrik Pekeler 1, Rune Dahmke 1.

PSŽ: Nedim Remili 8, Kamil Syprzak 6, Nikola Karabatic 5, Mathieu Grebille 3, Elohim Prandi 3, Luka Karabatic 2, Luc Steins 2, Ferran Sole 1, Vincent Gerard 1, Benoit Kounkoud 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *