ULTIMATUM ZA BERGEA: Da li Norveška dobija novog selektora? – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

ULTIMATUM ZA BERGEA: Da li Norveška dobija novog selektora?

Nakon trećeg uzastopnog neuspeha na velikim takmičenjima, u Norveškoj se povelo pitanje da li Kristijan Berge treba da bude selektor. Međutim, on će o tome sam odlučiti!

Naime, Berge ima ugovor sa norveškom Federacijom do 2025. godine, ali, po postupku ovog tela, sva je prilika da žele da ga promene.

Berge figurira kao prvi kandidat za klupu najvećeg klupskog projekta ikada u Norveškoj – Kolštada. Federacija je postavila selektoru ultimatum, i dala mu tri nedelje da odgovori – ukoliko preuzme Kolštad, Berge neće moći da nastavi sa selektorovanjem.

Kristijan Berge je kreator najvećih uspeha u istoriji norveškog muškog rukometa. Ime ove reprezentacije je tavorilo jako bledim slovima na evropskoj i svetskoj mapi dok se on nije prihvatio posla, a to je bilo 2014. godine, kada je preuzeo dirigentsku palicu od Roberta Hedina. 

Već 2016, Norveška je prvi put igrala polufinale Evropskog prvenstva, a potom još dva finala Svetskih prvenstava, 2017. i 2019. San o zlatnoj medalji nije dosanjan ni na domaćem tlu 2020, kada ih je Hrvatska zaustavila u epskom polufinalu Eura.

Ipak, na poslednja tri velika takmičenja, po sredi je značajan pad u rezultatima. Skandinavci nisu uspeli da se izbore za polufinale na SP u Egiptu, OI u Riju niti na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *