ZAGRMELO U ŠVEDSKOJ: Brejk Neksea na startu Lige Evrope! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa ZAGRMELO U ŠVEDSKOJ: Brejk Neksea na startu Lige Evrope!

ZAGRMELO U ŠVEDSKOJ: Brejk Neksea na startu Lige Evrope!

Marko Marjanović
0 komentar

Fantastičnu utakmicu odigrala je ekipa Neksea na startu takmičenja u 1. kolu Grupe C EHF Lige Evrope, i slavila jako važnu pobedu na gostovanju Alingsasu u Švedskoj – 23:27 (12:13). „Gromovi“ su protiv blagog favorita igrali rezultatsku klackalicu do poslednjih 15 minuta, kada su podigli nivou igre za još jednu lestvicu i na krilima fenomenalnog Janka Kevića osvojili prve bodove. 

Nagovestili su gosti od samog starta da su spremni za „brejk“, poveli sa 2:0, ali je švedski tim uspeo da se konsoliduje i bude ravnopravan rival do polovine nastavka. Vodio je Alingsas sa 11:9, ali je to prvi i poslednji put da je imao plus dva na svom kontu. Ipak, u odlučujućim trenucima razbranio se odlični Radovanović, odbrana je postala još čvršća, a domaćin nije imao spreman odgovor za uigrane akcije „Gromova“ pred švedskim golom, kojima je dirigovao igrač utakmice, Janko Kević.

ALINGSAS: Lang 4, Franzen 4, Helander 5, Blomgren 3, Lindbegr 3, Palson 3, Barud 1

NEKSE: Kević 8, Jaganjac 5, Vida 4, Pešić 4, Jelinić 2, Pribetić 2, Vozab 1, Barišić Jaman 1

Nekse ima zicer u narednom kolu, pošto 27. oktobra dočekuje autsajdera Bešiktaš, koji je na svom terenu doživeo debakl od Magdeburga 23:41.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball