Jovana Risović pred istorijsku nedelju: Turnir karijere i života - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Jovana Risović pred istorijsku nedelju: Turnir karijere i života

Jovana Risović pred istorijsku nedelju: Turnir karijere i života

zika.bogdanovic
0 komentar

Apsolutno prva zvezda vikenda u osmini finala EHF Lige šampiona za rukometašice bila je Jovana Risović. Dugogodišnja srpska reprezentativka postavila je rekord u pobedi svog Krima nad jakim ruskim CSKA 25:20, odbranivši čak 26 šuteva protivnica. Forma reprezentativnog golmana koja može samo da raduje pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske Igre u Đeru koji će se održati od 19. do 21. marta.

  • Posle utakmice se pojavila informacija o 23 odbrane, EHF je u statistici zabeležio 26, ali to stvarno nije bitno. Nikada ne brojim odbrane. U Moskvi nas čeka drugačija utakmica, mnogo teža. Igraće im Dmitrieva, ona je motor ekipe, zaigraće brže sa njom, koristiće polukontru, a i moraju da nadoknade minus od pet golova. Imaće veliki pritisak. Prednost od pet golova ne znači ništa protiv takve ekipe sa takvim igračicama. Idemo tamo bez pritiska da pružimo najbolje što možemo i odigramo kako znamo, najpametnije moguće.

Rad sa nekadašnjom jugoslovenskom reprezentativkom Brankom Jovanović, trenerom golmana u ljubljanskom Krimu, daje rezultate…

  • Prija mi njen rad. Kroz treninge, utakmice, od početka sezone sam bila konstantna, dobila više na samopouzdanju, samim tim išlo je bolje i bolje. Nadogradila sam još neke stvari, a vidim gde mogu još više da napredujem u nekim segmentima. Sedam meseci je prošlo, napredak je napravljen u odnosu na prethodne godine, srećna sam da ću raditi i dalje.

Dolazi nedelja i turnir u Đeru koji je koleginica iz reprezentacije Dragana Cvijić nazvala „turnirom karijere“.

  • Slažem se sa Cvijom. Turnir karijere i života. San svakog sportiste je rečenica koju će vam reći svako. Posle borbe za zlato u Beogradu 2013. godine imali smo manje uspeha na velikim takmičenjima, ali dobro je da smo bili konstantni na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Kruna ove generacija bio bi plasman u Tokio. Šanse su realne. Bolja i želja se ne dovode u pitanje. U tih 180 minuta, u ta tri dana nam bukvalno staju čitave karijere.

Prvo Rusija, Mađarska, pa Kazahstan.

  • Ruskinje svi nekako podrazumevaju u Tokiju. Osvajačice zlata u Riju. Mađarska je domaćin, Savez i država očekuju plasman, imaće pritisak zbog daljeg ulaganja u sport koje je veliko. Mi smo tu nekako iz senke, ali kvalitet imamo, možemo da iznenadimo svakoga. Recept je uvek isti. Da ta tri dana dišemo kao jedna i da nas atmosfera dovede do krajnjeg cilja. Čekaju nas jako teške dve utakmice u manje od 24 sata, ali devojke su spremne. Nije kao u decembru za EP, sada smo imale dosta utakmica, hvala Bogu niko nije zaražen, u dobroj smo formi. Ovaj turnir biće stvar glave, psihe. Ljudi komentarišu „samo pobedite Mađarsku“, ali ne smemo tako da razmišljamo. Može da se zatvori krug, da se desi svašta. Smatram i da protiv Ruskinja moramo da idemo na pobedu, iako nismo favoriti. Spremne smo da izvučemo poslednji atom snage. Svesne smo šta nam donosi ta utakmica, ali i ona sa Mađarskom – jasna je Jovana Risović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball