Balkan-Handball.com

Pred start juniorskog EURO 2018, Vladimir Vujović: Nadamo se medalji

PIŠE: Stefan Branežac

Evropsko prvenstvo za juniore na programu je od 19. do 29. jula u Celju. Za generaciju hrvatskih reprezentativaca koja će nastupati na predstojećem takmičenju u Sloveniji, vežu se ozbiljni uspesi na prethodnim nadmetanjima. Vicešampioni Evrope u kadetskom uzrastu i četvrtoplasirana selekcija na Svetskom prvenstvu prošle godine u Gruziji, na prvenstvu Evrope u Celju biće jedan od glavnih pretendenata za najviši plasman. Momci koje sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Vladimir Vujović, pripreme za predstojeće takmičenje su obavili u nekoliko gradova u Hrvatskoj, a iz Sesveta će se uputiti ka slovenačkom Celju. Nema boljeg sagovornika u vezi odrađenog u pripremnom periodu i očekivanjima u hrvatskom taboru od selektora popularnih ,,Kauboja“.

  • Imali smo vrlo naporne i teške pripreme, početkom juna smo počeli da se skupljamo u tri faze, prvo u Zagrebu, zatim u Đurđevcu i na kraju u Ivanić-Gradu. Pripreme smo priveli kraju u Sesvetama, odakle krećemo za Sloveniju. Nisam u potpunosti zadovoljan, ali u skladu sa mogućnostima, igračkim kadrom sa kojim raspolažemo, pripremali smo se najbolje što smo mogli. Optimistični idemo na Evropsko prvenstvo u Sloveniju.– izjavio je Vujović i dodao:
  • Odabrali smo ono najbolje što u ovom trenutku Hrvatska ima. Međutim, definitivno je da pojedini igrači u prethodnoj takmičarskoj sezoni nisu imali adekvatnu minutažu u svojim klubovima. Pojedinci su imali problema sa povredama, kao Josip Šarac, Halil Jaganjac je došao sa Mediteranskih igara sa povredom leđa, ne tražimo alibi, igrački po imenima smo kvalitetna ekipa ali ipak to sve treba pokazati na terenu.

Reprezentaciju Hrvatske je žreb svrstao u grupu C, sa selekcijom Španije, srebrnom sa Svetskog prvenstva u Gruziji, Rusijom i Poljskom. Ukoliko obezbede plasman u drugi krug takmičenja, ukrstiće se sa grupom u kojoj su selekcije Francuske i Danske. Svoj prvi meč na predstojećem takmičenju, Hrvatska će odigrati protiv Rusije 19. jula u 13 časova.

  • Grupa u kojoj se nalazimo nije lagana, sa druge strane nije ni najteža. Mislim da je grupa sa kojom se ukrštamo dosta teža. Verujemo da ćemo proći u drugi krug takmičenja gde nailazimo verovatno na Dance i Francuze, koji su na prethodnim takmičenja bili jedni od najboljih. Imamo takav žreb da od prve do poslednje utakmice nemamo pravo na opuštanje, u svaki meč moramo ući maksimalno. Iznenađenja su uvek moguća, a mi to sebi ne smemo dozvoliti.

Selektor Hrvatske ne beži od toga da je njegova ekipa jedan od favorita za visok plasman, ali poziva na oprez.

  • Mi smo na kadetskom Evropskom prvenstvu bili vicešampion, na prvenstvu sveta u Gruziji smo zauzeli četvrto mesto, međutim imamo problem što u kadetskom uzrastu osvajamo odličja, ali kada se pređe u juniorsku konkurenciju određeni igrači nemaju adekvatnu minutažu u svojim klubovima, pripreme nisu dovoljno duge da bi ti igrači nadoknadili propušteno tokom cele sezone. Ovo je jedna od talentovanijih generacija hrvatskih rukometaša i mi se nadamo da možemo doći do medalje u Sloveniji.– zaključio je Vladimir Vujović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *