Slađana Pop Lazić: Želimo najviše, ali smo svesne situacije - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE Slađana Pop Lazić: Želimo najviše, ali smo svesne situacije

Slađana Pop Lazić: Želimo najviše, ali smo svesne situacije

zika.bogdanovic
0 komentar

Ženska reprezentacija Srbije započela je pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se od trećeg do 20. decembra održati u Danskoj. Stručni štab na čelu sa Ljubomirom Obradovićem i reprezentativke vredno rade u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gde  je u utorak prepodne kompletiran sastav dolaskom Slađane Pop Lazić, Jovane Stoiljković i Anđele Janjušević.

Pivotmen jednog od najboljih klubova u Evropi francuskog Bresta i dugogodišnja članica nacionalnog tima (debitovala na EP 2010 koje se takođe igralo u Danskoj) dočekala je pripreme za EP 2020 (sedmo veliko takmičenje) u formi o čemu govore njeni nastupi u EHF Ligi šampiona u proteklih par nedelja.

  • Imali smo sreće jer nismo imali pozitivnih igračica. Trenirali smo normalno, odložene su nam samo tri utakmice u domaćem prvenstvu. S obzirom da igramo u ritmu sreda-subota zbog EHF Lige šampiona, praktično samo nedelju dana smo bili bez utakmice. Ostali smo igrali i u poređenju sa drugim ekipama odradili jesen bez problema. Zadovoljna sam formom. Nadam se da će tako biti i sa reprezentacijom.

Prepodne trećeg dana priprema bilo je rezervisano za teretanu…

  • Odradili smo vežbe nakon dva jučerašnja treninga. Nastavljamo sve po planu u dogovoru sa selektorom. Svesne smo da ne bi trebalo da se preopteretimo, ima devojaka koje su bile u karantinu. Prilagođavamo se situaciji iz dana u dan.

U kojoj meri vas opterećuje situacije vezana za stalna testiranja i ovakvu sezonu?

  • Pričamo o svemu, ali uvek se vratimo na temu koja nas sve stvarno puno opterećuje. Nemoguće je izbeći. Pričamo o testovima, situaciji vezanoj za koronu, šta ako se bude pozitivan. Praktično smo i na pripreme došle. a nije bilo poznato da li će se Prvenstvo uopšte i igrati. Ne možemo potpuno da se skoncentrišemo na rukomet, jer ne znaš šta te čeka sutra. Kako je nama, tako je i svima.

Sve reprezentacije čeka i specifičan režim tokom trajanja Prvenstva, tzv „crveni balon“ koji podrazumeva da članovi reprezentacije praktično nemaju dodira sa spoljnim svetom. Koliko to može da vas optereti?

  • U normalnim okolnostima uvek imate neki slobodan dan, kada možete da izađete i prošetate malo. Videćemo, svesni smo da neće biti lako. Kroz priču se polako uvodimo u taj sistem i nadam se najboljem. Kako nama, tako i ostalima. Čujem da ćemo iz sobe izlaziti samo do sale za sastanke gde ćemo imati obroke i nazad. Normalno je da čovek bude u grču, ali probaćemo da se naviknemo.

SA CVIJOM ODLIČNA SARADNJA – POVERENJE I ODNOS POSTOJE KO GOD DA IGRA

Dugo godina bila si deo sjajnog tandema na poziciji pivormena sa Draganom Cvijić. Ove zime, nažalost, Cvija će morati na operaciju i propustiće turnir…

  • Stvarno smo bile super tandem, dogovorale se, pričale, pomagale i u odbrani, i u napadu. Menjale smo se i bile iskrene jedna prema drugoj, realne u proceni ako jednoj ne ide, da proba druga. Baš sam zadovoljna tom saradnjom. Povremeno je na prethodnim pripremama bila i Joka (Jovana Milojević), tako da se poznajemo, ne tako dobro kao sa Cvijom, ali svakako da poverenje i odnos postoje. Ne bismo smele da pravimo razliku s kim igramo, jer ko god da igra, uzajamno poverenje mora da postoji. Tu je i Agbaba. Ko god da bude na terenu, znači. Znamo u kakvim uslovima igramo. Svaka devojka je potrebna.

#OSTANIKODKUĆE – Slađana Pop Lazić: Japan će zauvek ostati u najlepšem sećanju

Pratiš li rivalke, Holanđanke, Mađarice i Hrvatice?

  • O Holanđankama znamo ono što svi znaju, da je Polman povređena i da će propustiti takmičenje. Dolaze malo i podmlađene. U prošloj EHF nedelji odigrale su dva meča sa Nemicama. Jedan dobile, drugi izgubile. Obično im ne ide u prvoj utakmici na velikim takmičenjima. Sada igraju sa nama. Nadam se da će nastaviti sa takvom tradicijom.

Mnoge reprezentacije imaju problema sa sastavima…

  • Svaki dan se pojavi neka nova vest, neka igračica odustane zbog povrede ili virusa. Ruskinje su ostale bez Vjakireve. Testovi tek slede. Ne bih volela, ali plašim se da će biti još odustajanja.

MART JE NAJBITNIJI

Pomeranje završetka olimpijskog ciklusa za 2021. godinu, donelo je ovoj srpskoj generaciji još jednu šansu da napravi dobar rezultat na velikim takmičenjima.

  • S obzirom a se nismo sastale godinu dana, ne smem da stavljam neki preveliki cilj ispred nas. Ne znam šta da kažem, Iako kao sportistkinje imamo najviše ciljeve. Želimo najviše, ali moramo da budemo i svesne situacije. Za nas su bitnije kvalifikacije za Tokio u martu. Naravno, i ovo nam je bitno, daćemo sve od sebe i u Danskoj. Mnoge ekipe će doći u Dansku oslabljene i praktično je nemoguće bilo šta prognozirati – jasna je Slađana Pop Lazić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball