Balkan-Handball.com

UMALO OPLJAČKANI I UMORNI, ALI IDU PO TROFEJ, Nemanja Zelenović: Ovaj pehar smo zacrtali pre sezone

Srpski reprezentativac Nemanja Zelenović imaće priliku da sa nemačkim Magdeburgom (Marko Bezjak i Željko Musa) dođe do najvrednijeg trofeja u svojoj karijeri – EHF Kupa, drugog najvrednijeg u evropskom rukometu posle onog koji se dodeljuje na finalnom turniru EHF Lige šampiona u Kelnu.

Srpski reprezentativac će sa svojim timom biti domaćin u GETEK Areni, gde ih u polufinalu u subotu čeka francuski Sen Rafael (Aleksa Kolaković).

U drugom polufinalu sastaju se nemački Gepingen (Žarko Šešum, Primož Prošt, Krešimir Kozina) i Fukse Berlin (Stipe Mandalinić, Jakov Gojun, Drago Vuković, Marko Kopljar – povređen).

Čuveni klinč sa rasporedom na relaciji Bundesliga – EHF, uslovio je Magdeburg da u manje od četiri dana odigra tri utakmice. U četvrtak uveče su „zeleni“ slavili u Hutenbergu 37:31, a posle bizarnih situacija nakon meča, praktično celu noć su putovali nazad. Uz nešto sna, i jedan odrađen trening, čekaju ih dve utakmice u dva dana u finalnom evropskom vikendu sezone.

  • Poslednjih par dana imali smo veoma nabijen raspored. Dok je većina ekipa odlagal utakmice, kao na primer Rajn Nekar Leven pred F4 Kupa u Hamburgu, mi smo igrali sa Hutenbergom u četvrtak, manje od 48 sati pre duela sa Francuzima – kaže Zelenović i dodaje da je tim posle meča imao peh kada je otkriveno da je klupski autobus opljačkan.
  • Zatekla nas je razbijena šoferka posle meča. Nestalo je par laptopova i ajpedova, neki novčanici, ali je sve na kraju pronađeno. Lopovi su uhvaćeni, ali je sve potrajalo, jer je policija morala da vrši uviđaj. Došli smo u Magdeburg posle tri ujutru. Nije bilo puno vremena za spavanje, već u jedan smo odradili poslednji trening pred Francuze. Povređeni Muše i Veber su odradili trening, tako da ih očekujem u sastavu.

Magdeburg je favorit pred svojim navijačima, ali desni bek poziva na oprez…

  • Sve je moguće na F4. To su dve utakmice u kojima svako svakoga može da dobije u dva dana. Za razliku od prošle godine, imamo navijače na svojoj strani, što će biti olakšavajuća okolnost. S druge strane, ni to ne mora ništa da znači. Sen Rafael je kvalitetna ekipa, moćna, poslednjih godina su stalno na F4. Imaju odlične igrače, moramo dobro da ih prostudiramo i spremimo.

Gepingen ili Fukse Berlin, ko bi bio lakši protivnik za finale?

  • U principu nema lakšeg. Sve je moguće u tom meču. Pobedili smo Gepingen oba puta oive sezone, ali oni znaju kako se osvaja EHF Kup, to su pokazali prošle godine, kada su dominirali.

BUNDES JE I DALJE NAJJAČI

Magdeburg se trenutno nalazi na četvrtom mestu u DKB Bundesligi, ali je teoretski još uvek u igri i za drugo (Flensburg 50, Berlin 49, Magdeburg 48 i utakmicu više)…

  • Cilj je bio da stignemo do F4 Kupa i EHF Kupa, da osvojimo jedan pehar. Borimo se u ligi da završimo kao treći, ali je Berlin u prednosti i čekamo na njihov kiks. Prošle godine smo završili kao peti, tako da bi i četvrto mesto sa bodom više u odnosu na prošlu sezonu bio veliki pomak.

Menjaš sredinu narednog leta, prelazi u Gepingen…

  • Idem u kvalitetan i stabilan klub. Tamo je Šele (Žarko Šešum), tu su i Prošt, Bagešted sa kojim sam već igrao. Bio mi je cilj da ostanem u Bundesligi, u ligi koja dominira. To je prava liga za mene. I dalje verujem da je Bundesliga za nijansu bolja od francuske. Momci koji igraju u Francuskoj verovatno misle drugačije, ali po meni, Bundes je Bundes.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *