Balkan-Handball.com

Zlatni selektor Nikolaj Jakobsen: Promena odbrane, Holmove sveže noge i veliki Landin!

Nikolaj Jakobsen je poslednjeg dana januara 2021. godine ispisao novu stranicu istorije, i to masnim slovima. Ovaj stručnjak je sa reprezentacijom Danske uspeo da odbrani titulu prvaka sveta osvojenu pre dve godine u Herningu.

Nakon velikog finala 27. Svetskog prvenstva u Egiptu, Jakobsen je apostrofirao detalje koji su, po njegovom mišljenju, odlučili pobednika u duelu sa Švedskom.

-Mislim da smo sada već svi jako umorni, ovo je bio izuzetno naporan put do uspeha. Šveđani su mnogo toga radili dobro u ovom finalu, a mi smo imali loše periode u napadu. Jako je važno što smo uspeli da se vratimo i izjednačimo do poluvremena. Bilo je to krucijalno za naš moral. Promene koje smo napravili u nastavku urodile su plodom, prešli smo na odbranu 5-1 i uveli Jakoba Holmsa, čije su sveže noge jako doprinele u prelomnim trenucima. Naravno, odlučujuće su ipak bile odbrane Niklasa Landina. 

-Ne treba trošiti reči na to koliko znači ova titula, naročito nakon razočarenja na EP 2020. Sjajno je to što smo mi kao kolektiv pokazali da posle takvog pada možemo ponovo da se uzdignemo i odbranimo titulu prvaka sveta – rekao je Nikolaj Jakobsen nakon finala. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *