Danci već na OI: Navijali smo za Francuze, srušićemo domaćina u finalu "drugi put"! - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Danci već na OI: Navijali smo za Francuze, srušićemo domaćina u finalu „drugi put“!

Danci već na OI: Navijali smo za Francuze, srušićemo domaćina u finalu „drugi put“!

Marko Marjanović
0 komentar

Dva najjače selekcije sveta u ovom trenutku ukrstiće koplja u velikom finalu 28. Mondijala. Najpre su Danci odradili posao protiv Španaca u prvom polufinalu, a sudeći po izjavama Rasmusa Laugea i Henrika Melgarda, vrlo su zadovoljni i ishodom drugog polufinalnog duela.

U neku ruku, to je i razumljivo, pošto su pobedom Francuske nad Švedskom već obezbedili direktan plasman na naredne Olimpijske igre.

Na njima će „Trikolori“ biti domaćini i učestvovaće kao domaćini, što znači da je Danska kao finalista, bez obzira na ishod završne predstave, takođe vizirala kartu za Pariz.

Međutim, teško je verovati da bi selekciji Nikolaja Jakobsen predstavljao naročit problem i da na drugi način obezbedi plasman na najveću sportsku smotru, na uštrb lakšeg protivnika u nedelju, a to bi svakako bila Švedska bez Jima Gotfridsona.

Iskusni Henrik Melgard je, između dva polufinala, za danske medije izjavio:

-U neku ruku bih više voleo Švedsku u finalu, jer želim da pobedim domaćina u takvoj utakmici, to je vrhunski izazov. Međutim, ipak ću najvijati za Francusku zbog direktnog plasmana na Olimpijske igre. Neka budu Francuzi, nema veze, pobedićemo domaćina u finalu uskoro na jednom drugom turniru – rekao je Melgard i namignuo u kameru.

Nema sumnje da je sjajni defanzivac aludirao na olimpijski turnir u „gradu svetlosti“.

Slično je razmišljao i Rasmus Lauge:

-Pre bih sa Francuskom u finalu, jer bi to značilo mnogo, mnogo. Plasirali bismo se direktno na Olimpijske igre. Da nije tako, bilo bi mi svejedno, jer su obe reprezentacije vrhunske – rekao je srednji bek.

Želja im je ispunjena, ali, da li će žaliti?

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball