Đerona posle Alžira: Krenuli sa 50kg na leđima, ali držali se plana – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Đerona posle Alžira: Krenuli sa 50kg na leđima, ali držali se plana

Selektor reprezentacije Srbije, Toni Đerona, bio je zadovoljan urađenim u prvoj pobedi „orlova“ na Svetskom prvenstvu. U Katovicama je pao Alžir 36:27, a meč se odvijao prema očekivanjima…

  • Zadovoljan sam, imamo bodove. Pobedili smo devet golova razlike i nemamo povređenih igrača. Očekivali smo da će biti teško na početku. Igrali smo prvo poluvreme sa tegom od 50kg na leđima, nije bilo lako početi turnir. Alžirci su bili hrabri, Gebdane je imao neke odbrane, Cupara takođe. U drugom poluvremenu smo držali kontrolu. Najponosniji sam što su se svi držali plana i niko nije postao nervozan. Došli smo ovde sa 18 igrača, nadam se uskoro i sa 19. Svi igrači imaju priliku da igraju, u zavisnosti od protivnika i dana. Iskoristićemo sve kvalitete naših igrača u zavisnosti od utakmice.

Milosavljev?

  • Nadam se da će biti sa nama što pre je moguće. Pre ili kasnije. Ne znam da li će to biti protiv Nemačke ili posle protiv Katara. Doneće dodatni kvalitet timu. Fokusirani smo, Cupara i Bomaštar su odradili veoma dobar posao protiv Švedske. Možemo pobediti bilo koga, siguran sam u to.

Komentar rezultata Nemačke i Katara?

  • Video sam 10 minuta, video stvari koje očekujem od Nemaca. Ako želimo da pobedimo Nemce, moramo da igramo 60 minuta, ne kao danas. Znam da su ljudi očekivali da će Nemci pobediti 15 razlike. To se nije desilo, čuo sam da se Kapote povredio. Pogledaćemo utakmicu, videti da li su Nemci odigrali nešto drugačije u odnosu na ono što smo već pripremili. Odradićemo taktički trening i biti spremni za veliku borbu – rekao je Đerona.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *