Francuska osveta za muk u Štokholmu: „Trikolori“ zakazali super finale sa Danskom! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Francuska osveta za muk u Štokholmu: „Trikolori“ zakazali super finale sa Danskom!

U drugom polufinalu 28. Svetskog prvenstva, Francuska je pred punim tribinama u Štokholmu nadigrala domaćina Švedsku 31:26 (16:12), i zakazala finalni okršaj sa Danskom, u nedelju od 20.30.

Sjajni  „Trikolori“ nisu mogli poželeti lepšu osvetu za dva polufinalna poraza od Švedske na prethodnom svetskom, i prošlogodišnjem evropskom prvenstvu. Učinili su to na njihovoj teritoriji, i to vrlo uverljivo. 

Iako bez Nikole Karabatića i Tiboa Briea, „Eksperti“ su kontrolisali igru i rezultat od prvog do poslednjeg trenutka. Žerar je probio užasnu polufinalnu tradiciju i dobrano nadmašio učinak Paličke na drugoj strani, ali nije samo to razlog ovakvog ishoda, pošto su francuski bekovi bili za klasu iznad švedskih.

Vodila je Francuska od starta i nije ispuštala prednost, iako joj napad nije bio naročito raznovrstan. Krila nisu imala ulogu, ali je kvalitet Mema, Remilija, na trenutka Lagarda i Prandija, kako u međusobnoj tako i u saradnji sa Fabregasom i Turom na crti, bio više nego dovoljan za pobedu.

Brzo je postalo jasno da je odsustvo Jima Gotfridsona nenadoknadiv hendikep za „Tri Krune“. Pokušavao je Glen Solberg da stavi neke druge kvalitete svog tima u prvi plan, ali to ni izbliza nije bilo dovoljno za ovakvu Francusku, koja, kada su joj golmani na optimumu, može strahovati samo od Danaca.

Lagan, precizan odgovor imali su momci Gijoma Žila svaki put kada je protivnik napao njihovih plus pet, stečenih u finišu prvog poluvremena. Švedska je početkom nastavka u dva navrata prišla na minus dva, ali im je napad bez Gotfridsona bio bez glave – alternative na srednjem beku nisu bile na neophodnom nivou.

Za ozbiljniji priključak u drugom poluvremenu, nedostajao je i veći doprinos Andreasa Paličke…

Francuka će u nedelju igrati osmo finale Svetskih prvenstava. Od prethodnih sedam, šest je dobila. Igraće protiv nikad moćnije Danske, koja žarko želi treću uzastopnu krunu. Očekuje nas antologija…

FRANCUSKA-ŠVEDSKA 31-26 (16-12)

Francuska : Ludovic Fabregas 6, Dika Mem 5, Kentin Mahe 5, Nedim Remili 4, Nicolas Tournat 4, Yanis Lenne 3, Elohim Prandi 2, Dylan Nahi 1, Romain Lagarde 1.

Švedska : Eric Johansson 5, Daniel Pettersson 4, Jonathan Carlsbogard 4, Felix Claar 3, Hampus Wanne 2, Niclas Ekberg 2, Oscar Bergendahl 2, Albin Lagergren 2, Lukas Sandell 1, Max Darj 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *