Danci beru rekorde, najteža moguća prepreka na kraju puta! - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 Danci beru rekorde, najteža moguća prepreka na kraju puta!

Danci beru rekorde, najteža moguća prepreka na kraju puta!

Marko Marjanović
0 komentar

Neutralni ljubitelji rukometa mogu biti oduševljeni i uzbuđeni – u nedelju nas čeka, bez dileme jedna od najvećih utakmica u istoriji rukometa! Danska i Francuska odlučivaće o prvaku sveta. Mnogo simbolike, mnogo istorije, ulog na stolu nikada veći, a timovi spektakularni…

Danska nije dozvolila Špancima „deseti život“, a Francuska Švedskoj da je treći put u dve godine pobedi u polufinalima velikih takmičenja, te ćemo u borbi za titulu gledati dve najjače reprezentacije današnjice.

Dve najbolje odbrane na svetu. Hansen – Gidsel – Pitlik, bez alternativa na tom nivou, protiv Mema i još šest sjajnih bekova od kojih svako može da vas uništi kada ima svoj dan.  Landin protiv, ne znamo, Žerara ili Debonea, zavisi kako se ko probudi u nedelju…

Danska želi da postane prva reprezentacija u istoriji rukometa koja je osvojila tri Svetska prvenstva zaredom. Već je izjednačila rekord Švedske, koja je do danas jedina izborila tri uzastopna finala (1997, 1999, 2001).

S druge strane, Francuska je odigrala sedam finala Svetskih prvenstava, od kojih je dobila šest. Jedini poraz doživela je u prvom, 1993. protiv Rusije. Od šest narednih finala, sve je dobila, a zanimljivo da im je Danska samo jednom bila rival, i to baš u Švedskoj, 2011. godine kada su slavili nakon produžetaka!

Verujemo, ne samo jer želimo, da će u nedelju zaigrati i Nikola Karabatić, koji je  propustio polufinale sa Švedskom. Rođenog Nišliju jedna pobeda deli od petog svetskog zlata, čime se može pohvaliti samo Tijeri Omeje.

Biće to njegovo 12. finala na 25. velikom takmičenju. Osvojio je 17. medalja, od toga 10. zlatnih, uz samo jedno izgubljeno finale.

Danska-Francuska, najveći meč ikada – nedelja, 20.30!

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball