Horvat nakon startnog debakla: Moramo se pogledati u oči! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Horvat nakon startnog debakla: Moramo se pogledati u oči!

Reprezentacija Hrvatske poražena je 31:22 od Egipta u prvoj utakmici Svetskog prvenstva, čime je sebi znatno umanjila šanse za prolazak u četvrtfinale. Kroz celu utakmicu Egipćani su dominirali, dok je hrvatska reprezentacija bila loša u oba pravca, pogotovo u odbrani.

-Defenzivni deo nije bio dobar od početka, prelako smo primali golove. Kad se jedna ekipa kao što je Egipat razmaše, onda im ide sve što pokušaju. Kasnili smo stalno, nismo na vreme zatvarali. Trebali smo ih naterati da rešavaju napade sa njihove desne strane,  golmani bi nam pomogli, ali ni to nije funkcionisalo. Kad u odbrani nismo dobri, stvara se nervoza i u napadu.

-Teško je izdvajati pojedince nakon ovakve utakmice. Sigurno da ovakav broj hrvatskih navijača raduje, žao mi je što smo ih razočarali. Sutra se moramo pogledati u oči. Svako mora prvo počistiti svoje dvorište – rekao je selektor hrvatskim novinarima i na konferenciji za medije.

-Imamo dan-dva za reset. U teškoj smo situaciji, ali nije sve izgubljeno. Ovo je bila važna utakmica koja bi nam olakšala. Moraćemo se sada vaditi i čupati. Izgubili smo sa visokom razlikom i čeka nas dalje teško i krvavo prvenstvo – rekao je Horvat.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *