HRS o statusu Hrvoja Horvata: Čekamo Červara! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

HRS o statusu Hrvoja Horvata: Čekamo Červara!

Hrvatska je ispala sa Svetskog prvenstva u drugom krugu, osvojila deveto mesto i obezbedila plasman u olimpijske kvalifikacije, ali to ni za koga u ovoj zemlji ne može biti zadovoljavajući rezultat.

U šest utakmica, Hrvatska je doživela samo jedan poraz, ali i to je bilo dovoljno za ispadanje. Selekcija Hrvoja Horvata izgubila je već u prvom kolu od Egipta i to ubedljivo, pa ni fantastična partija u remiju sa Danskom nije bila dovoljna za „vađenje“.

Ni ranije omiljen u domaćim medijima i određenim krugovima, selektor Hrvoje Horvata navukao je gnev na sebe ponašanjem pred kamerama RTL-a nakon poslednje utakmice sa Bahreinom. Teško je verovati da će ostati na funkciji, ali je Hrvatski Rukometni Savez (HRS) pojasnio da će o tome odlučiti koordtinator Lino Červar.

Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom. Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza„, saopštili su iz HRS-a.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *