Mitrevski pred Argentinu: Imamo realne šanse, ključ u broju grešaka! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Mitrevski pred Argentinu: Imamo realne šanse, ključ u broju grešaka!

Posle ubedljivih poraza od Norveške i Holandije, pred reprezentacijom Makedonije je odlučujućih 60 minuta borbe za drugi krug protiv Argentine (18.00).

Pobeda vodi selekciju Kirila Lazarova u drugi krug, što je bio glavni cilj pred dolazak u Krakov. Ukoliko ga ispune, Makedonci će nastaviti da se takmiče sa Srbijom, Nemačkom i Katarom, bez prenetih bodova.

Zanimljivo, biće to okršaj najmlađe i najstarije reprezentacije na ovom Mondijalu. Prosek Makedonaca je 25.2, a Argentinaca 29.9 godina.

U slučaju neuspeha. Makedonija će igrati u Prezident Kupu sa Alžirom, Marokom i Bahreinom.

Najstariji u makedonskom sastavu, Nikola Mitrevski (37), ovako je najavio prvi okršaj Makedonije i Argentine na velikim takmičenjima:

-Imamo realne šanse da ih pobedimo. Kao i uvek, igrali dobro ili loše, učinak golmana najviše zavisi od odbrane. Ako odbrana ne igra dobro, ne vrede ni 15 golmanskih intervencija. Prelako smo padali posle jedne greške, izgubljene lopte. Moramo biti puno skoncentrisaniji. Ako popravimo taj segment, možemo se nositi i sa jačima od nas. Svi igraju brzo, trče, ali trčimo i mi. Pobediće onaj ko bude napravio manje grešaka, to je jednostavno. 

-Pre dve godine smo bili favoriti da budemo treći i prođemo, ali sada je situacija drugačija. Bez obzira na sve što se desilo, fokusirani smo na sadašnjost, odnosno na meč sa Argenitnom – rekao je iskusni golman.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *