Nemačka nije propustila priliku, Srbija ostala bez četvrtfinala – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nemačka nije propustila priliku, Srbija ostala bez četvrtfinala

Poznata su oba učesnika četvrtfinala iz grupe 3 glavne faze Svetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj. To su Norveška i Nemačka, koja je overila top 8 pobedom nad Holandijom 33:26 (15:12). 

Poslednja nada reprezentacija Srbije bila je eventualna pobeda Holandije nad Nemcima, ali je selekcija Štafana Olsona bila daleko od takvog podviga. Držale su „Lale“ egal do finiša prvog poluvremena, kada je Nemačka na pravi način iskoristila ogromnu razliku u doprinosu golmana – deset odbrana Volfa u odnosu na jednu Ravensbergena.

Katastrofalan početak drugog poluvremena Holandije, lišio je publiku u Katovicama neizvesnosti. Stains i drugovi su promašivali zicere i gubili lopte u svojoj brzoplestosti, što protivnik znalački kažnjavao. Devet minuta je trebalo Holandiji da postigne prvi gol u nastavku. Pre toga je na semaforu pisalo 20:12, i priča je bila gotova.

Norveška i Nemačka će za dva dana u međusobnom duelu odlučiti u prvom mestu u grupi, dok će Srbija i Holandija igrati za treće mesto u grupi, koje, u zavisnosti od stanja u preostalim grupama, možda može doneti deveto ili deseto mesto, koja vode u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Foto: Rafal Oleksiewicz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *