Danska pobegla Hrvatskoj na +22 pred poslednje kolo – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Danska pobegla Hrvatskoj na +22 pred poslednje kolo

Nije bilo sumnje u pobedu Danske nad Sjedinjenim Američkim Državama u pretposlednjem kolu glavne faze. Ona je glasila 33:24 (18:10), pa je sada potpuno jasna, ali i teška računica kojom Hrvatsku u poslednjem kolu može do četvrtfinala.

„Kaubojima“ je potrebno novo čudo – ubedljiva pobeda nad Bahreinom, i najverovatnije ubedljiva pobeda Egipta nad Danskom. Slučaj je takav jer Danska trenutno ima za 22 gola bolji količnik od Hrvatske.

Hrvatska je trenutno na +17, a Danska +39. Primera radi, selekcija Hrvoja Horvata proći će dalje ako pobedi Bahrein sa 20, a Danska izgubi sa tri razlike…

Visoki poraz od Egipta u prvom kolu Mondijala mogao bi se pokazati ključnim za Hrvatsku, koja je u turnir tako ušla sa -9 gol-razlikom. Utisak je da se i protiv Belgije mogla ostvariti ubedljivija pobeda od 34:26, jer je početkom drugog poluvremena bilo i +11.

USA – Denmark 24-33 (10-18)

USA: Samuel Hoddersen 5, Patrick Hueter 4, Ian Hueter 3, Aboubakar Fofana 3, Alexandre Chan Blanco 3, Sean Corning 2, Andrew Donlin 2, Nikolas Zarikos 1, Amar Amitovic 1.

Denmark: Lukas Jørgensen 8, Magnus Landin 6, Jacob Tandrup Holm 4, Michael Damgaard Nielsen 4, Mathias Gidsel 4, Emil M. Jakobsen 2, Hans Lindberg 2, Mads Mensah Larsen 1, Simon Hald Jensen 1, Mads Hoxer Hangaard 1.

Standings provided by Sofascore

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *