Roganović: Ne znam odakle taj grč, prvi put smo imali šansu da se borimo za OI… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Roganović: Ne znam odakle taj grč, prvi put smo imali šansu da se borimo za OI…

Porazom od Poljske (27:20), rukometaši Crne Gore su propustili šansu da ostanu u igri za plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. 

Novu šansu imaće narednog januara, na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali će tada morati da budu ispred mnogo jačih selekcija, jer će se deliti samo dve vize timovima koji to ne uspeju na ovom prvenstvu.

Poraz od Poljske je ubedljiv, ali su Crnogorcu su propustili puno prilika da možda i prelome utakmicu u svoju korist. Selektor Zoran Roganović najnezadovoljniji je bio realizacijom

-Ponovo veliki broj promašenih šuteva u prvom poluvremenu, isto kao i protiv Francuske, pa i Španije. Pitanje je zbog čega ulazimo sa grčem u utakmice, pogotovo kod završetaka, jer stvarno pravimo dobre situacije za šut. Neshvatljivo je, da li je to grč ili pritisak, jer je ovo prvi put u istoriji muške reprezentacije da smo imali šansu da se borimo za olimpijski kvalifikacioni turnir. Simptomatično je da se to dešava u prvom poluvremenu, gde ne samo da smo imali šansu za priključak, već smo, kao i protiv Francuske i Španije, imali šansu i da vodimo –istakao je Roganović.

U nedjelju je meč sa Slovenijom, a pitanje je ko će ga igrati…

„To je jako bitna utakmica za plasman, ali ne znam koliko će nas biti. Ima dosta umora igrača koji su vukli sve vreme, a najvažnije je da se u klubove vrate zdravi. Trebalo bi protiv Slovenije da reprezentujemo Crnu Goru na najbolji mogući način – zaključio je Roganović.

Izvor: Vijesti.me

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *