ŽERAR SPUSTIO ROLETNU: Francuzi rutinski rešili Crnogorce - Balkan-Handball.com
Naslovna SP 2023 ŽERAR SPUSTIO ROLETNU: Francuzi rutinski rešili Crnogorce

ŽERAR SPUSTIO ROLETNU: Francuzi rutinski rešili Crnogorce

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Crne Gore poražena je od Francuske 24:35 (13:16) u prvom meču glavne faze takmičenja na Svetskom prvenstvu 2023 u Krakovu. Tim Zorana Roganovića na taj način ostao je bez šanse da se plasira u četvrtfinale, ali to i nije bio realan zadatak za selekciju koja je završila na poluvremenu prvog meča u glavnoj fazi takmičenja u Krakovu. Umesto toga ostaje realnost, borba od trećeg do petog mesta u grupi sa selekcijama Slovenije i Poljske.

Junak pobede i čovek koji je doneo prednost Francuzima bio je iskusni čuvar mreže Vinsen Žerar sa ukupno 15 odbrana koje su poprilično narušile samopouzdanje crnogorskih šutera.

Poveli su Francuzi 10:5, a u drugom delu minut po minut, uvećavali prednost. Crnogorci su promašili četiri sedmerca (1/5), a prvi šuter tima Branko Vujović stavljen je u drugi plan (3/10). Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Melvin Ričardson sa 10 golova.

Kod Crne Gore Miloš Božović je šest puta bio precizan.

Francuska– Crna Gora 35-24 (16-13)

Francuska: Melvyn Richardson 10, Yanis Lenne 3, Ludovic Fabregas 3, Dylan Nahi 3, Kentin Mahe 3, Thibaud Briet 3, Nedim Remili 2, Elohim Prandi 2, Nikola Karabatic 2, Valentin Porte 1, Remi Desbonnet 1, Mathieu Grebille 1, Nicolas Tournat 1.

Crna Gora : Milos Bozovic 6, Aleksandar Bakic 3, Mirko Radovic 3, Bozo Andjelic 3, Branko Vujovic 3, Vuk Lazovic 2, Risto Vujacic 1, Miodrag Corsovic 1, Marko Lasica 1, Radojica Cepic 1.

Standings provided by Sofascore

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball