Balkan-Handball.com

Crnogorke spremne za početak SP: Pobeda nad Senegalom imperativ

Brojimo sitno do početka Svetskog šampionata u Japanu, a prvi sudijski zvižduk možemo da očekujemo u ranim subotnjim časovima (7 sati po našem vremenu). Među selekcijama koje će prve na teren u Kumamotu, nalazi se i Crna Gora, izabranice Pera Johansona učekuje duel sa Senegalom u okviru grupe C. „Lavice“ u meč sa finalistom afričkog prvenstva ulaze kao apsolutni favoriti, a taj epitet moraće da opravdaju na terenu dvorane Jatsuširo Dženeral Gimnazije.

Jedna od glavnih uzdanica Crne Gore, Katarina Bulatović, ističe da je njena selekcija spremna za početak prvenstva Sveta i da je pobeda jedini imperativ u duelu sa Senegalom.

Srećni smo što konačno počinje Svetsko prvenstvo, dobro smo analizirali prvog protivnika, spremni smo, ostale su još završne pripreme pred meč. Sigurno je da u dobrom raspoloženju dočekujemo ovaj duel, verujemo da možemo turnir otvoriti dobrom igrom, osećajem i naravno pobedom – izjavila je Katarina Bulatović.

Dvadesetpetogišnji levi bek, Jelena Despotović, apostrofira važnost prvog meča na Svetskom šampionatu.

Očekuje nas prva utakmica protiv Senegala, najbitnije je da krenemo maksimalno, da imamo fokus svih 60 minuta i na kraju zabeležimo pobedu. To bi bilo veoma bitno za naše samopouzdanje pred nastavak takmičenja.

Pored Crne Gore i Senegala, u okviru grupe C takmičiće se još Rumunija, Mađarska, Španija i Kazahstan. Tri najbolje plasirane reprezentacije obezbediće plasman u glavnu fazu šampionata.

Pogledajte kompletan raspored utakmica selekcije Slovenije u grupnoj fazi:

30.11.  Crna Gora – Senegal  (07:00č)

01.12.  Kazahsan – Crna Gora (07:00č)

03.12.  Mađarska – Crna Gora (10:00č)

04.12.  Crna Gora – Rumunija (07:00č)

06.12.  Crna Gora – Španija (07:00č)

Foto: www.rscg.me

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *