Zalog za budućnost: Talentovana Ana Pandža potpisala za Podravku – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Zalog za budućnost: Talentovana Ana Pandža potpisala za Podravku

Rukometni klub Podravka potpisao je još jedno pojačanje za narednu sezonu. U Koprivnicu stiže talentovana juniorska reprezentativa Austrije, Ana Pandža, koja igra na poziciji srednjeg beka.

Osamnaestogodišnjakinja je ugovor potpisala na tri sezone, a stići će iz ekipe Hipa, u kojoj je provela prethodnih 12 godina. 

Posebnu pažnju privukla je na sebe EP juniorki prošle godine, kada je u dresu Austrije zablistala baš protiv Hrvatske, i zaslužila epitet igrača utakmice. 

Iako živi u Austriji, njeni koreni su u Dugom Selu, gde često posećuje rodbinu, Dolazi iz sportske porodice – otac Ivan, inače redovan učesnik Svetskog Kupa veterana u Omišu, bio je fudbaler, a sestra Katarina igra rukomet u jednom od najboljih nemačkih klubova, Mecingenu, a i najmlađoj sestri se predviđa profesionalna karijera u našem sportu.

Uvek mi je bio cilj igrati u Hrvatskoj jer mi je tata odavde, a to je bila i njegova želja. Kad je došao poziv iz Podravke odmah sam znala da želim doći, da je to nova prilika da se pokažem na međunarodnoj sceni. Prema nekim mojim razmišljanjima, hrvatska liga je  puno jača od austrijske, a još značajnije će mi biti evropske utakmice – rekla je mlada Ana.

Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *