Bojana Popović okupila „Lavice“, Malović i Batinović nisu došle – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Bojana Popović okupila „Lavice“, Malović i Batinović nisu došle

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore okupila se pred mečeve sa Makedonijom u okviru EHF Euro Kupa. Dve selekcije sastaće se najpre u četvrtak u Skoplju, a potom u nedelju u Nikšiću. „Lavicama“ će to biti zagrevanje za učešće na decembarskom Svetskom prvenstvu u Španiji.

  • Konačno smo se okupili, i to nakon dva mjeseca, Srećna sam jer imamo mogućnost da zajedno provedemo sedmicu i radimo na nekim stvarima koje treba da se grade. Odigraćemo dva meča sa Makedonkama u kojima ćemo probati sve one djevojke koje su bile u reprezentaciji, ali su mlade ili nisu bile tu. Vidjećemo na nekim pozicijama nove igračice – rekla je Bojana Popović.

U timu nema Đurđine Jauković zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, kao ni Jelene Despotović, a nije se pojavila Đurđina Malović.

  • Javnost je upoznata da imamo dosta problema, pogotovo na poziciji lijevog beka – Jauković je povrijeđena, Despotović ima problem sa ramenom, a Klikovac je završila karijeru. Pozvali smo Malović, ali je njen klub poslao povratni dopis da je povrijeđena i da neće doći. Međutim, sinoć je igrala 50 minuta, tako da to nije realno, ali vidjećemo šta je po srijedi.

Na spisku je bila i golmanka Marta Batinović, ali se nije pojavila…

  • Marta je bila na spisku, nemam odgovor zašto se nije pojavila, moraćete vi da pitate. Vjerovatno ima razlog, možda je u pitanju povreda, ali nisam dobila tu informaciju.

U decembru je Svetsko prvenstvo u Španiji, jasno je da će Popović morati dosta da kombinuje, pogotovo na bekovskim pozicijama.

  • Kroz ove mečeve pokušaćemo da nađemo nove igračice koja će ta mjesta moći da dopune. Na kom nivou – vidjećemo, jer je sve proces i ništa se preko noći ne radi. Taj proces u našem slučaju će biti duži, jer će neke nove djevojke morati da stasaju, a iskusnije da se podignu na još veći nivo i kroz klupska takmičenja dižu formu do samog SP.

Nema nijednog od tri desna beka sa Evropskog prvenstva u Danskoj pre 10 mjeseci, kao ni Đurđine Malović. Protiv Makedonije će u timu biti samo Tanja Ašanin, a Sanja Premović nema pravo nastupa.

  • Sanja je naknadno pozvana i na spisku je za SP. Imali smo peh sa Katarinom Džaferović, koja je trebalo da bude dio podmlatka i dobije šansu na SP. Sanja neće moći da igra protiv Makedonije, jer je naknadno ubačena, možda pomogne na SP. Sa nama je prvi put Tanja Ašanin. Pratila sam je kroz Jagodinu i sada u Mađarskoj, ali je uživo tri godine nijesam vidjela.

U Makedoniji neće igrati Majda Mehedović i Jovanka Radičević.

  • Zato smo pozvali šest krila, četiri mlađa kako bi dobili bitniju ulogu. U Nikšiću će Jovanka i Majda biti u sastavu – pojasnila je selektorka.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *