Savić uz Popović na klupi Crne Gore: Fokus na Belorusiju – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Savić uz Popović na klupi Crne Gore: Fokus na Belorusiju

Ponos Crne Gore, ženska rukometna reprezentacija, okupila se danas u Podgorici na startu priprema za baraž mečeve sa Belorusijom i odlazak na SP u Španiju. Nova selektorka posle iznenadne smene Kima Rasmusena, Bojana Popović, dobila je prvu saradnicu u stručnom štabu, nekadašnje najbolje levo krilo sveta i nekadašnju selektorku mlađih kategorija, Maju Savić.

Nekada saigračica u Budućnosti, Slagelsu i reprezentaciji Jugoslavije, a posle i Crne Gore, Maja Savić postala je deo stručnog štaba i rekla da duguje veliku zahvalnost Bojani koja je predložila za mesto prvog saradnika i RSCG koji je predlog prihvatio.

„Ukazano mi je veliko povjerenje – trudiću se da ga opravdam“, kazala je Savić, koja odlično poznaje generaciju igračica rođenih 1996. i 1997. godine, koje su predvodnice novog talasa crnogorskog rukometa.

Iako su Olimpijske igre u Tokiju najvažnije takmičenje koje „lavice“ očekuje ove godine, fokus je samo na predstojeći dvomeč protiv reprezentacije bivše republike SSSR-a, u kojem je potrebno opravdati ulogu favorita i izboriti učešće na 15. uzastopnom velikom takmičenju.

„Očekuje nas dvomeč protiv reprezentacije koja nije bezazlena, naročito poslije svih stvari koje su se dešavale – mislim na kvalifikacije, zatim Ligu šampiona, gdje je došlo do pražnjenja. Kvalitet je tu, jači smo za Jelenu Despotović i Tatjanu Brnović, koja je još rovita, a vidjećemo tek koliko će moći. Nadamo se da će polako dizati formu, kao i Despotović, a svi znamo da, nakon preležane korone, nije lako igrati. Sigurna sam da će sve djevojke željeti da pruže najbolje što imaju i dobrom energijom dočekamo ljeto i pripreme za Olimpijske igre“, rekla je Popović.

„Belorusija je daleko od našeg nivoa, ali danas svi igraju rukomet i nikoga ne smijemo potcijeniti. Fokus je samo na Belorusiju“, rekla je Popović koja na okupu ima sledeći sastav: 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *