Krpež Šlezak: Bitan momenat za nas, ali i za buduće generacije - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Krpež Šlezak: Bitan momenat za nas, ali i za buduće generacije

Krpež Šlezak: Bitan momenat za nas, ali i za buduće generacije

Zorica Radojkovic
0 komentar

Kapiten reprezentacije Srbije, Katarina Krpež Šlezak, optimista je pred nastup nacionalnog tima na olimpijskim kvalifikacijama u mađarskom Đeru. Najbolje srpske rukometašice u četvrtak putuju za Mađarsku, gde ih od petka do nedelje čeka borba za plasman u Tokio, što bi bio prvi put posle Seula 1988. godine da ženski rukomet bude zastupljen na najvećoj sportskoj smotri.

-Srećne smo i uzbuđene. Znamo šta znači kada se kaže „olimpijske kvalifikacije“. Bitan momenat za nas, naše karijere, ali i budućnost srpskog rukometa i generacije koje dolaze. Stvarno želimo da se plasiramo u Tokio, spremamo se, imamo taktiku za sve tri utakmice. Moramo maksimalno dobro da odradimo, da verujemo u to što radimo i da se bacamo za svaku loptu. Hrvatice su na prošlom Evropskom prvenstvu pokazale ključ toga. To je nešto što u poslednje vreme nismo imale, ali ne vraćamo se na ono šta je bilo. Vidim da svaka devojka gine na treningu, da se bodrimo međusobno, da smo pozitivne i to je dobar znak pred početak kvalifikacija.

Prvi protivnik je selekcija Rusije, koju Katarina vrlo dobro poznaje, s obzirom da igra u ruskom Rostovu odakle dolaze najbolje ruske rukometašice.

-Biće teško, Ruskinje su u dobroj formi. Igram sa većinom iz prve postave. Dosta dobro ih znam, dobro se poznajemo, znamo šta rade, ali bitno je da to i zaustavimo na terenu. Nisu nezaustavljive, ali su favoriti. Svakome može da se desi dobar ili loš dan, verujem da će biti naš najbolji. Ako se budemo borile, kidale, bacale na glavu, mislim da će biti dobro.

Odmah zatim sledi i duel sa Mađaricama.

-Biće jako nezgodno, prošli put na EP u Danskoj nismo pokazale šta znamo. To može da bude i dobro i loše u ovom slučaju. Dobro se poznajemo. Na svakoj utakmici sve zavisi od nas. Moramo biti pametne i hladne glave. Ne smemo da uđemo u ritam trčanja i grešaka. Iako je uzbuđenje veliko, moramo da budemo smirene i na pametan način završimo. Da izborimo prolaz u Tokio, što zbog nas, što zbog budućih generacija – jasna je Krpež Šlezak.

Petak, 19. mart:
17:00 Mađarska-Kazahstan
20:00 Rusija-Srbija
Subota, 20. mart:
17:30 Mađarska-Srbija
20:30 Rusija-Kazahstan
Nedelja, 21. mart:
17:30 Srbija-Kazahstan
20:30 Mađarska-Rusija

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball