Srpkinje startuju na SP 2023: Cilj plasman u glavnu fazu preko Čilea - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Srpkinje startuju na SP 2023: Cilj plasman u glavnu fazu preko Čilea

Srpkinje startuju na SP 2023: Cilj plasman u glavnu fazu preko Čilea

zika.bogdanovic
0 komentar

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Srbije večeras od 20:30 otvara Svetsko prvenstvo 2023 protiv domaćina Danske u Herningu.

Čak devet od 17 igračica na koliko može da računa Uroš Bregar debituju na Svetskom prvenstvu.

Emilija Lazić i Moli Kubina prvi put nastupaju na velikom takmičenju, dok su Katarina Bojičić, Jovana Milojević, Teodora Veličković, Marija Simić, Teodora Majkić, Dunja Radević i Edita Nuković debitantkinje na šampionatu Sveta.

”Mislim da je tim kroz pripremni period proveden u Španiji napredovao. Dosta novih igračica iskoristile su prijateljski turnir u Santanderu da što brže usvoje sistem. Utakmice koje smo odigrali dale su nam dobar uvid, dok rezultatski protiv Japana to apsolutno nije bilo u redu, ali sa duelom protiv Argentine i Španije mogu biti zadovoljan. Bitno je da nam igra na prvenstvu ne oscilira previše, da padovi budu što manji. Bitno je nastaviti rotaciju što je rađeno i u ove tri utakmice. Time će mlađe igračice sticati iskustvo što će u budućnosti dovesti do rezultata. Odlazak u Silkeborg u glavnu rundu je primarni cilj. Danska, prvi protivnik u grupi igra na domaćem terenu. Setimo se da su dobijeno finale Evropskog prvenstva izgubile od Norveške i sigurno su jedan od glavnih favorita. Rumunija na istom prvenstvu nije pokazala koliko je jaka i sigurno je i ona favorit protiv nas. Našu priliku tražićemo protiv Čilea i za to se spremamo”, zaključio je Uroš Bregar.

 

Sanja Radosavljević – najlepše emocije vezujem za reprezentaciju

Jedna od najstarijih po iskustvu, ali ne i godinama, kapiten, Sanja Radosavljević, oseća najlepše emocije povodom nove uloge. 

”Kada prozovu moje ime na početku u sekundi prođe slika svega onoga što sam od najranijeg uzrasta prošla da bih bila u ovoj ulozi i zbog toga osećam veliki ponos i privilegiju. Čast mi je da predvodim reprezentaciju Srbije. Sve smo zdrave i to je najbitnije za sve igračice i nadam se da će tako i ostati! Prva utakmica protiv Danske je i najteža jer je to ekipa koja je jedan od favorita za zlatnu medalju. To će nam biti prvo ozbiljnije iskustvo sa njima, posebno mlađim igračicama odnosno igračicama koje nisu imale ozbiljniju minutažu i odgovornost. Prolazak u drugi krug je ono čemu težimo da bismo imale što više nastupa na jednom ovakvom takmičenju.” 

Igračica švedskog Kristijanšteda, evidentno uživa u svom pozivu i to se vidi na svakom treningu.

”Motivaciju pronalazim u sebi i mislim da na nju ni jedan spoljni faktor ne može da utiče. Sve dok me zdravlje bude služilo, radovaću se svakom treningu i svakoj utakmici. Najlepša prijateljstva dobila sam od rukometa, sjajne devojke sa kojima ću biti u kontaktu i posle karijere. Prolazimo zajedno lepe i one manje lepe trenutke i to je samo ojačalo naše drugarstvo. Sve pohvale i kritike proživljavamo zajedno. Kada ih jedan Novak Đoković trpi koji je za mene najbolji svetski sportista ikada, moramo i mi na to da se naviknemo. Ono što ipak mislim, jeste da bi bilo lepo da se kroz način komunikacije prema nama ističu i lepe stvari ne samo one loše jer će to sigurno pomoći rukometu u Srbiji u budućnosti.”

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball