Balkan-Handball.com

„Super mama“ Kaća Tomašević: Nemam nameru da završim sa rukometom

Malo rukometašica uspe da se u toku karijere ostvari u ulozi majke, a da ta karijera pri tome bude na vrhunskom nivou. Žena, majka, kraljica Katarina Tomašević je uspela uz podršku supruga Nemanje i sina Petra. Beogradjanka koja je jedna od najzaslužnijih za srebro Srbije na SP u Beogradu, tokom karijere osvajala je klupske trofeje u Austriji, Nemačkoj, Srbiji i Madjarskoj, a ako je i bilo dileme da li će popularna „ministarka odbrane“ ponovo na teren posle nedavnog rodjenja ćerke Jovane, Katarina ih uz neizbežann osmeh brzo otklanja: 

„Još uvek nemam nameru da završim sa rukometom, rano je za penziju. Uskoro počinjem sa treninzima i biću potpuno spremna da se od leta vratim klupskim obavezama. Imam ponude iz Nemačke, Rumunije i Poljske, ali ako govorimo o željama, onda bi želja bila da karijeru nastavim u Mađarskoj koja mi je najbolje „legla“ gledajući poslednjih nekoliko sezona. Liga je odlična, puno je stranih igračica koje su donele dodatni kvalitet, klubovi su finansijski stabilni, a i Beograd je blizu.“

Poslednje dve sezone Tomašević je provela u redovima Ferencvaroša koji je zahvaljujući njoj i Špankinji Peni u finalu madjarskog prvenstva 2015.godine prekinuo dominaciju Đera i uzeo titulu posle osam godina pauze. 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *