Balkan Handball

Merkur Osiguranje – generalni sponzor muške Super lige 2011/2012

 Muška Super liga, dobila je generalnog sponzora za sezonu 2011/2012. To je svetski poznata osiguravajuća kuća, Merkur osiguranje, koja je svoju prezentaciju u rukometnom svetu, doživela danas na upriličenoj konferenciji za medije u Beogradu. Ispred Zajednice Superligaša, prvi se medijima obratio, Dragan Jaćović, predsednik UO:

– Želim da izrazim zadovoljstvo što muška Super liga dobija generalnog sponzora. Merkur osiguranje je jedna od vodećih evropskih osiguravajućih kuća sa dugom tradicijom. Naš zajednički interes je razvoj nacionalnog sporta u cilju postizanja što boljih, vrhunskih rezultata. Izuzetno mi je drago što je ovakva kompanija pronašla svoj interes u saradnji sa nama. Ugovor će važiti za sezonu 2011/2012, a ujedno izražavam i nadu da će saradnja između Super lige i Merkur  Osiguranja biti dugoročna, jer tako radimo i razmišljamo.

Ispred Merkur osiguranja, predstavnicima "sedme sile", obratio se generalni direktor, Miodrag Kvrgić:

– Ovo je za nas veoma važan dan. Merkur Osigranje je u vlasništvu najstarijeg osiguravajućeg društva u Austriji, osnovanog 1798. godine. Merkur Osiguranje je svoje poslovne aktivnosti u Srbiji započeo 2007. godine. Cilj i ideja su bili da iskustva i znanja prezentiramo i ponudimo na tržištu Srbije. Veoma smo zadovoljni urađenim do sada. Smatramo da smo uspeli da uradimo dobre stvari. Naš je cilj bio da kao internacionalna kompanija ponudimo lokalnom tržištu stvari, koje su mu najpotrebnije. Fokus naših poslovnih aktivnosti je pojedinac. To je briga o njegovom socijalnom, mentalnom i društvenom blagostanju. Veliko nam je zadovoljstvo da smo našli zajednički interes sa rukovodstvo rukometne Super lige. Na taj način želimo da podržimo sport u Srbiji, naročito rukomet. Nadamo se da ćemo dati doprinos da se rukomet vrati na staze stare slave.

Vojislav Andrić, direktor Super lige:

– U ime Super lige, želim da se zahvalim Merkur osiguranju na potpisanom ugovoru. Nadam se da će naša saradnja biti dugoročna. Nadam se da ćemo uspeti da realizujemo i neke druge ideje, koje zbog pomanjkanja sredstava, nisu mogle biti realizovane. Verujem da će saradnja sa Merkur Osiguranjem i stabilnost koju će Liga imati, doprineti da dobijemo sponzore i za neke druge pojedinačne aktivnosti.

Super liga će naredne sezone nositi naziv "Merkur osiguranje Super liga".

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *