Balkan Handball

Eurofarm Rabotnik u Hanoveru – Ćirković: Jači su nego što tabela govori

Svoje učešće u grupnoj fazi EHF kupa, Eurofarm Rabotnik započinje gostovanjem Bundesligašu Hanoveru, kojeg sa klupe predvodi čuveni Karlos Antonio Ortega. Za razliku od prošle sezone, ovom timu ne ide u najbolje u domaćem takmičenju, ali je trener makedonskog predstavnika Đorđe Ćirković svestan da pozicija na tabeli ne daje realnu sliku o snazi prvog protivnika u grupi čiji su članovi još Nekse i Tatabanja. 

  • Mislim da pre svega ovo treba da doživimo kao praznik rukometa. Momci su ovo zaslužili. Očekuje nas šest sjajnih utakmica, u punim halama i pravim rukometnim ambijentima, treba da uživamo u tome. Mislim da se bez osnova u našoj javnosti stvara slika o Hanoveru kao slaboj ekipi, pošto su 14. na tabeli Bundeslige. Sve što više analiziram, sve mi je jasnije da su oni jedna od najorganizovanijih ekipa koje sam video ove godine. U rosteru imaju tri beka koja su igrala polufinale Svetskog prvenstva. I to igrali, a ne samo popunjavali sastav. Jedini njihov problem je nekolicina povređenih igrača, što ih prati cele sezone. Veoma cenim kolegu Ortegu, smatram da je njegov Vesprem bio najorganizovaniji u poslednjih pet, šest godina. Osetićemo sutra na terenu jednu jako ozbiljnu, organizovanu ekipu koja igra lep rukomet.

  • Za razliku od sva tri tima u ovoj grupi, Eurofarm Rabotnik je u zimskoj pauzi pretrpeo kadrovske promene u zimskoj pauzi, i neophodno je vreme da se oni integrišu u novi sistem, što je hendikep za nas. Uradili smo dobar posao tokom priprema, ali činjenica je da nismo imali dovoljno vremena. Međutim, ne ostaje nam ništa drugo već da probamo sve što možemo u ovih šest utakmica. Siguran sam da ćemo u aprilu ili maju izgledati puno bolje nego sada – rekao je Ćirković pred okršaj sa Hanoverom. 

Meč je na programu u subotu od 19.30. U prvoj utakmici prvog kola, Nekse je kao gost savladalo Tatabanju 28:27. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *