Balkan Handball

MAĐARI OSVOJILI ARENU: PPD Zagreb slab za PIK Seged

Mađarski PIK Seged osvojio je Arenu Zagreb! Tim Huan Karlosa Pastora uspeo je da savlada hrvatskog šampiona PPD Zagreb 28:23 (17:12) i tako popravi utisak posle lošeg starta u Nantu prošle nedelje. Zagrepčani, sa druge strane, uspeli su da poprave utisak iz prvog poluvremena, u kome su primili 17 golova, ali nisu imali snage za veliki preokret.

Bez srčanosti u odbrani Zagrepčani nisu mogli biti ni blizu rivala u prvom poluvremenu.  Dok su se Josip Valčić i Stipe Mandalinić mučili da prepucaju snažnu mađarsku odbranu, sa druge strane, lako su padali pred akcijama Skubea, koji je razigravao egzekutore Buntića, Baloga i Gorboka. Pokušao je Kasim Kamenica da probudi svoju ekipu na tajm-autu pri rezultatu 3:6, a sve što je uspeo to je da pronađe jedino raspoloženog u bekovskoj liniji, Luku Mrakovčića, koji je do poluvremena zabio četiri gola. Sve to, odbrana nije mogla da prati, pa samim tim ni Zagreb nije mogao više od -3 do odlaska u svlačionicu.

Skube je Gorboku davao šanse kao na tacni, ovaj pogađao, između ostalog i za 15:10. Smanjio je Horvat na 15:12, ali je loša završnica prvog dela odvela Pastora i momke sa +5 u svlačionicu.

Mađari nisu popustili posle odmora. Rotirao je španski trener bekove, Bodo i Žitnikov su uz Banhidija sada bili glavni glumci. Promašio je Balog sedmerac za 22:15, obradovao 7.000 gledalaca u Areni, ali je odmah Zlatko Horvat opucao identično sa sedam metara, preko gola. Mario Vuglač je sa dva gola pogurao hrvatske šampione do 22:18 i naterao Pastora da zatraži tajm-aut u 49. minutu.

Šušnja i Vori, osim dobre defanzive, uspeli su da približe i golovima svoj tim na -2 (22:20) u 52. minutu, a promašen sedmerac Sigurmansona, kaznio je Valentino Ravnić za 22:21 minut kasnije. Duvao je Zagreb za vrat Segedincima i na 23:22 i 24:23, ali je Dmitri Žitnikov držao Mađare u vođstvu uz gol na praznu mrežu Dos Santosa kada je na 26:23 Kamenica zatražio tajm-aut (56:14).

Domaćina je dokrajčio njegov bivši član Marin Šego sa dve odbrane.

Za Mađare, osam golova Baloga, sa druge strane, Vuglač i Mrakovčić po pet.