Balkan-Handball.com

KOLUMNA Rastka Stojkovića: Pivotmeni, bravo!

Gledali smo zanimljiv rukomet prva dva dana. Na mene je najveći utisak ostavila ta početna dominacija pivotmena, igrača koji su polako preuzeli primat, mogu slobodno reći, i od levih bekova, u toj nekoj prodornosti napada, realizaciji igre. Neverovatna igra pivotmena, čak i od onih od kojih nisam očekivao da mogu da igraju na tom nivou. Stvarno su bili fenomenalni.

Da počnemo od ubojitog Karaleka, koji je igrao na vrhunskom nivou. Nema tu minutažu u Kielceu, ali ovo protiv Srbije je bilo za primer. Primat koji Kuleš i on imaju u reprezentaciji je neverovatna stvar, imaće dosta godina ispred sebe da pokažu šta sve znaju. Već sada imaju sjajnu ekipu. Rad i ulaganje novca u Brest i SKA Minsk Belorusima se polako vraća, a najviše preko njih dvojice.

Gledao sam fenomenalnu utakmicu između Hrvatske i Crne Gore što se tiče pivotmena. Marino Marić, mali Šipić, Grbović, bili su odlični. Nisam to baš očekivao, ali Grbović je uspeo da zabije svoje golove, nešto što i nije baš lako protiv jakih i stamenih Hrvata. Odradio je to na jedan fenomelanan način.

Stojanče Stoilov u svom izdanju. Tradicija, iskustvo, fenomenalna igračina, lik, glupo je trošiti reči kako je dominirao i koliko je to muški radio protiv Ukrajine.

Rukomet se polako seli ka trojci pivotmen, srednji bek i golman. To je udarna igla, oduzima primat bekovima šuterima. Ako to funkcioniše i radi, imaš ozbiljnu ekipu i reprezentaciju. Najviše nas je pogodila utakmica Srbija Belorusija. Verujem u te momke, to je posledica samo bespotrebne nesigurnosti. Imaju dosta iskustva, puno puta su se dokazali u životu. Nema potrebe pričati dalje ko je Ilke (Nemanja Ilić) koji je igrao u Barsi, daleko veći kvalitet od onoga šta zaslužuje ova zemlja. Siguran sam da će predvoditi ove momke kako treba.

Desio se kiks, preživeli smo i gore i izlazili iz toga i jači.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *